Bobilparadiset Glaskogen

Ninni hadde vært der for mange år siden, før vi møttes. En fin plass for bobiler. Hva var det nå det het igjen?

Jo. Glaskogen! Et ukjent navn for undertegnede. Sammen dro vi dit i 2014. Det skulle bli flere turer.

Hva er så Glaskogen?

Det er et naturreservat og friluftsområde mellom Årjäng og Arvika, med en ekstremt god tilretteleggelse for bobiler. I en skog langs innsjøen Øvre Gla er det opparbeidet over seksti plasser med strøm, grue og tilgang til ferskvann, tømming og rene/flotte utedoer (til og med en handicap-utedo her)).

Hver plass er diskret plassert i forhold til andre, så her får man følelsen av å være litt for seg selv.

Ved kan man ha med selv, sanke i skogen eller kjøpe på campingplassen i Lenungshammar, en fem minutters sykkeltur unna bobilskogen. Det er denne campingplassen som driver bobilskogen, som den gjerne kalles.

300 kilometer vandringsleder

Glaskogen har videre 300 kilometer med vandringsleder, og milevis med grusveier for den som vil på sykkeltur. Over alt er det bygget gapahuker, der kjærlighetserklæringer og minner om levd friluftsliv er skåret inn med kniv i grovt treverk.

Café Carl er en koselig kafé der flere vandringsleder krysser spor, og her kan det være fristende å avslutte dagens økt med en «fika» – gjerne kaffe og pai.

Kanoutleie er det også på campingplassen i Lenungshammar, og vi har ved flere anledninger padlet ut til en av øyene i en av de utallige innsjøene som er knyttet til området.

Kun et par timers biltur fra Oslo, har Glaskogen blitt et slags fristed for oss – et sted man også kan dra til en helg uten å kjøre særlig langt. Og vil man shoppe finnes det jo for eksempel Systembolag i Årjäng og matbutikker og shoppingsentre i Tøckfors.

2 hendelser på “Bobilparadiset Glaskogen”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »