Glaskogen

På vei tilbake til campingplassen i Lenungshammar.
På brua mellom kaféen og campingplassen.
På vei tilbake til campingplassen i Lenungshammar.

Glaskogen

Distanse19,2 km
Tid5 timer 20 minutter tur-retur
Distanse10,7 km
Tid2 timer 30 minutter tur-retur

Glaskogen er, som nevnt andre steder, vår favorittplass for vandring i Sverige, og det av tre årsaker: den unike bobilskogen, de flotte vandringsledene og nærheten til Nittedal. Det tar oss bare et par timer å nå dette svenske naturreservatet fra Åneby i Nittedal, eller fra Oslo, der vi bodde frem til 2016. Etter hvert har vi lært plassene i bobilskogen å kjenne, og reserverer helst en av våre favorittplasser på forhånd.

Disse to turene gikk vi en helg i mai 2016. Den første var på drøye én mil, den andre på snaue to mil. Turene er typiske for de man foretar i Glaskogen. Ingen fjelltopp er målet her – vandringen i seg selv er målet.

Terrenget er enkelt å gå i. Stiene er definerte, harde og godt merkede, og stigningene ubetydelige. Tidvis går vi også på gamle skogsveier, og det hender vi krysser vanlig vei. Underveis møter vi små vann, gapahuker og gamle bruk som gjerne fortsatt er holdt i hevd som feriested for en eller annen.

Og når vi kommer tilbake til bobilen/bybobilen fyres det i grua. En kald øl hentes gjerne frem fra kjøleskapet, og noe godt legges på grillen. Og vi er ikke de eneste nordmennene som har oppdaget Glaskogen. Her er det vanligvis mange norskregistrerte bobiler, i tillegg til særlig svenske, tyske og nederlandske.

Bobilskogen i Glaskogen er unik.
Plassene i bobilskogen er virkelig fine, med stor avstand til andre plasser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen