Glaskogen

, ,
På vei tilbake til campingplassen i Lenungshammar.

Glaskogen

På vei tilbake til campingplassen i Lenungshammar.
På brua mellom kaféen og campingplassen.
Distanse10,7 km
Tid2 timer 30 minutter tur-retur
Distanse19,2 km
Tid5 timer 20 minutter tur-retur

Glaskogen er, som nevnt andre steder, vår favorittplass for vandring i Sverige, og det av tre årsaker: den unike bobilskogen, de flotte vandringsledene og nærheten til Nittedal.

Det tar oss bare et par timer å nå dette svenske naturreservatet fra Åneby i Nittedal, eller fra Oslo, der vi bodde frem til 2016. Etter hvert har vi lært plassene i bobilskogen å kjenne, og reserverer helst en av våre favorittplasser på forhånd.

Lett terreng

Disse to turene gikk vi en helg i mai 2016. Den første var på drøye én mil, den andre på snaue to mil. Turene er typiske for de man foretar i Glaskogen. Ingen fjelltopp er målet her – vandringen i seg selv er målet.

Terrenget er enkelt å gå i. Stiene er definerte, harde og godt merkede, og stigningene ubetydelige. Tidvis går vi også på gamle skogsveier, og det hender vi krysser vanlig vei.

Turene i Glaskogen er som regel godt merket.
Turene går ofte i skog, og er godt merket.

Underveis møter vi små vann, gapahuker og gamle bruk som gjerne fortsatt er holdt i hevd som feriested for en eller annen.

I Glaskogen er det mange innsjøer.
I Glaskogen finnes store innsjøer og mange små vann.

Kald øl og grillmat

Og når vi kommer tilbake til bobilen/bybobilen fyres det i grua. En kald øl hentes gjerne frem fra kjøleskapet, og noe godt legges på grillen.

Bobilskogen i Glaskogen er unik.
Plassene i bobilskogen er virkelig fine, med stor avstand til andre plasser.

Og vi er ikke de eneste nordmennene som har oppdaget Glaskogen. Her er det vanligvis mange norskregistrerte bobiler, i tillegg til særlig svenske, tyske og nederlandske.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen