Nyttige nettsteder og apper

Nyttige nettsteder og apper

Ut på tur

dnt.no – nettstedet til Den Norske Turistforening – Norges største friluftsorganisasjon. «Naturopplevelser for livet», er DNTs visjon.

ut.no er en tjeneste fra Den Norske Turistforening / Statskog / Friluftsrådenes Landsforbund / Kartverket. Inneholder over 13 000 turforslag (fotturer).

AllTrails.com er et abo-basert nettsted/app hvis filosofi er at vi alle får det bedre ved å tilbringe tid i naturen. Stikkordet er «vandring», og appen henter blant annet opp og beskriver de fineste turene nær der du befinner deg. Anbefales!

nasjonaleturistveger.no – oversikt over atten veistrekninger som gir fantastiske opplevelser. Her er kjøreturen i seg selv den store opplevelsen, sammen med et økende antall iøynefallende severdigheter, rasteplasser og opplevelser.

Hanen.no er et nettsted og en app med oversikt over blant annet gårdsbutikker og gårdsmat.

Nyheter

Bobilverden.no serverer daglig bobilrelaterte nyheter. Randem Media og Knut Randem står også bak bobilplassen.no, med oversikt over blant annet bobilplasser og tømmestasjoner.

Reiseblogg

Vieveier.no er antakeligvis Norges mest populære bobilblogg, der Per Vie drysser fine reiser og feelgood over sine følgere. Vie driver også vanlifepodden sammen med Roger Kvaløly.

Camping & overnatting

Camping.no er NHO Reiselivs nettsted og app, blant annet med oversikt over campingplasser.

Campingportalen.no – flott nettsted med oversikt over nesten samtlige norske campingplasser, samt et utvalg svenske og danske. Turforslag fra BobilBaseCamp.no!

Mol Travel eies og drives av nederlenderen og camping-entusiasten Marcel Mol. I porteføljen av nettsteder finnes mt-campingnorge.no, som pr. i dag presenterer 306 norske campingplasser.

Park4night.com er et nettsted og en app som viser vei til campingplasser, bobilplasser og fricamping-muligheter. En personlig favoritt! I 2023 ble geoSpot lansert. Dette er private og «øde» plasser, egnet for overnatting med bobil. Doner en sum til eier via en postkasse. Foreløpig ikke i Norge.

Campio.no er et nettsted og en app med oversikt over 1200 campingplasser og bobilplasser. Tilbyr campingplasser systemer for booking og markedsføring.

Gründerne bak campio.no.
Yngve Øye Løkås, Eyvind Gjertsen og Mats Vormeland er gründerne bak Campio.no.

Svenske Campcation er også en tilbyder av bookingsystemer og markedsføring, og satser hardt i hele Norden. På nettsiden har de pr. i dag oversikt over nærmere 150 norske campingplasser.

Da de første utgavene av bobilguiden – en oversikt over overnattingsplasser, med fokus på fricamping – kom, ble det en umiddelbar suksess. Bøkene er senere fulgt opp med en mer anvendelig app.

nortrip.no er et nettsted/app som viser vei til verter som tilbyr gratis parkering og handlemuligheter (gårdsbutikker, mikrobryggerier etc.) for bobilturister. Samme konsept som «originalen» France Passion og for eksempel danske Pintrip. Alle europeiske land som tilbyr denne overnattingsformen er organisert i FEFI.

Navigasjons-apper kan dere lese om her!

2 hendelser på “Nyttige nettsteder og apper”

  1. Jeg bruker appen Norgeskart friluftsliv fra Ture apps for å planlegge turer. Jeg kan også spore turene vi går.
    Jeg bruker nettstedet Google My maps for å prikke inn toppene jeg har vært på.
    Nettsiden telltur.no beskriver mange turer i visse områder.
    Appene Windy og Tidevann er fine å ha når man padler.
    Appen Varsom Regobs hjelper meg når jeg trenger å vurdere bratthet, f.eks når jeg skal på topptur om vinteren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen