Rondane / Dovre

Ikke vet vi om det er et mer krevende vær (les: vind) i Rondane og Dovre som gjør at vi har vært så mye oftere i Jotunheimen. Jotunheimen består jo av to sider, for å si det slik – området mot vest og så Valdresflya etc. lenger øst. Og ofte er det bra vær ett av stedene, i hvert fall.

Eller kanskje er det vissheten om at Rondane «bare» har ti fjell over 2000 meter som gjør at vi så ofte velger Jotunheimen? I likhet med mange andre har vi jo til en viss grad samlet på 2000-metere.

Eller kan det være det at landskapet i Jotunheimen er villere og mer variert? Det er for eksempel relativt lite nedbør i Rondane, og ingen imponerende isbreer der.

Endelig Snøhetta

Vel; det kan nå være det samme. Men vi har ambisjoner om en uke i Rondane så fort vær og vind er akseptabelt, og det passer i timeplanen. Enn så lenge har vi bare gått en av toppene sammen, og det er Storsmeden.

I Dovre handler mye om Snøhetta. En topp, eller egentlig et massiv bestående av flere topper.

Vi har hatt Snøhetta på ønskelista i flere år. Men det har bare ikke passet. I 2020 passet det. Les om vår opplevelse da vi beveget oss inn i moskusens rike!

Rondane og Dovre har også mye å by på for den som bare vil cruise rundt, gjøre små stans eller kanskje ta en fricamping. Kose seg i bobilen, uten å strekke så voldsomt på bena. Inspirasjon og tips kan du plukke opp i dette reisebrevet fra Per Vie og vieveier.no.

Storsmeden

I Rondane har vi enn så lenge ikke vært så mye. Men Storsmeden har vi gått, og den måtte jobbes for!

Snøhetta

En av Norges mest kjente fjellturer starter med buss fra en p-plass og ender på en topp med eventyrlig 360-graders utsikt.

Translate »