Telemark

Telemark

Notodden Bobilcamp

Notodden Bobilcamp! For oss som bor i Nittedal like utenfor Oslo, er denne plassen det naturlige utgangspunktet for turer i Telemark. Og etter at nye veistrekninger og tunneler er på plass, bruker vi knappe to timer fra Nittedal til Notodden.

Telemark burde uansett for lengst vært kjent territorium for oss. Men det er ikke tilfelle.

Vi har riktignok vært en god del med bobil i regionen (Telemark og Vestfold er som kjent slått sammen til ett fylke nå). Vi har overnattet på Telemark Kanalcamping, besøkt Heddal stavkirke, ruslet i Dalen sentrum, opplevd skimuseumet i Morgedal og «alt det derre der».

Og joda – vi har da for lengst «besteget» Telemarks signaturfjell Gaustatoppen.

Men oppdaget Telemark som vandrerparadis gjorde vi først i september 2020! Turene her er ikke spektakulære på samme vis som i for eksempel Jotunheimen eller Lofoten, men de leverer likevel på alle nivåer – det er bratte partier, flate partier og tidvis formidabel utsikt.

Telemark har dessuten skilt seg ut fra mange andre steder ved å ha et stort innslag av kulturhistorie underveis på mange av turene.

Her kan man returnere til bobilen ikke bare beriket av trim og naturopplevelser, men også med museale bygg, spennende lokale historier og sagn i ryggsekken.

Dalen – Rui – Eidsborg

Med start i Dalen i Telemark, tar vi sherpa-trapper til husmannsplassen Rui, og fortsetter til Eidsborg stavkirke.

Bjørgefjell

Med utgangspunkt i en stor p-plass ved en gård som selger egenprodusert is, går vi opp Bjørgefjell ved Seljord i Telemark.

Venelifjellet

Dagen ble brukt til en syv kilometer lang tur over Venelifjellet. Natta tok vi i fine Kviteseid.

Øysteinnatten

Bø har Sommarland og Bø har Øysteinnatten. Med start fra en diger p-plass gikk vi en lett og fin tur på rundt en mil.

Lårdalstigen

Kanskje den flotteste turen vi har gått i Telemark! Vi vandrer langs fjellet over Bandak til Lårdal, og tar kanalbåten tilbake til Dalen.

Gaustatoppen

Telemarks og en av Norges mest kjente fjell byr på en utsikt derfra og til «evigheten».

Bryggefjell

Vi inviterte reise- og bobilblogger Per Vie fra vieveier.no på en flott topptur i Telemark.

Translate »
Rull til toppen