Turer i Midt-Norge

Turer i Midt-Norge

Med Midt-Norge tenker vi på fylkene Trøndelag og Innlandet. Her finner vi blant mye annet to velkjente turområder – Dovre og Rondane. Ikke vet vi om det er et mer krevende vær (les: vind) i Rondane og Dovre som gjør at vi har vært så mye oftere i Jotunheimen. Jotunheimen består jo av to sider, for å si det slik – området mot vest og så Valdresflya med mer lenger øst. Og ofte er det bra vær ett av stedene, i hvert fall.

Eller kanskje er det vissheten om at Rondane «bare» har ti fjell over 2000 meter som gjør at vi så ofte velger Jotunheimen? I likhet med mange andre har vi jo til en viss grad samlet på 2000-metere.

Eller kan det være det at landskapet i Jotunheimen er villere og mer variert? Det er for eksempel relativt lite nedbør i Rondane, og ingen imponerende isbreer der.

Eller – er det rett og slett litt tilfeldig? Vi heller kanskje til den forklaringen.

Endelig Snøhetta

Vel; det kan nå være det samme. Men vi har ambisjoner om en uke i Rondane så fort vær og vind er akseptabelt, og det passer i timeplanen. Enn så lenge har vi bare gått en av toppene sammen, og det er Storsmeden.

I Dovre handler mye om Snøhetta. En topp, eller egentlig et massiv bestående av flere topper.

Vi har hatt Snøhetta på ønskelista i flere år. Men det har bare ikke passet. I 2020 passet det. Les om vår opplevelse da vi beveget oss inn i moskusens rike!

Rondane og Dovre har også mye å by på for den som bare vil cruise rundt, gjøre små stans eller kanskje ta en fricamping. Kose seg i bobilen, uten å strekke så voldsomt på bena. Inspirasjon og tips kan du plukke opp i dette reisebrevet fra Per Vie og vieveier.no.

Turer

Translate »
Rull til toppen