Turer på Vestlandet

Turer på Vestlandet

Geiranger.

Den kjente hyllestsangen til Vestlandet er laget helt tilbake i 1911. Og teksten til Tore Ørjaseter er like aktuell for oss turgåere i dag.

«Når eg ser deg slik med fagre fjell og fjord og tronge vik, det stig i all sin venleik stort og vilt og atter møter meg so mjukt og mildt.»

Og for noen fylker! Møre og Romsdal, for eksempel. Etter to år nordover, med Helgelandskysten og Lofoten som mål, kunne man jo tro det ble litt nedtur med Møre og Romsdal som hovedarena i i 2020. På ingen måte!

Fra før av hadde vi jo opplevd kjente attraksjoner som Trollstigen, Atlanterhavsveien og «bobilbyen» Ålesund. Men nå skulle vi teste ut fjellene der.

Ikke uventet ble Romsdalseggen den største opplevelsen. Norges fineste fjelltur? Kanskje! Men det finnes mange andre og mer ukjente turer å gå her, som også byr på wow-opplevelser.

Vestland (tidligere Hordaland og Sogn og Fjordane) og Rogaland ligger ikke særlig etter. Også her er det en kø av attraksjoner, kjente og ukjente. I førstnevnte kategori finner vi for eksempel Prekestolen, Kjerag og Trolltunga.

At det dessuten er masse flott å oppleve i disse fylkene selv om du ikke snører på deg fjellsko, kan du se i dette herlige reisebrevet fra Per Vie og vieveier.no.

Turer

Translate »
Rull til toppen