Å Vestland, Vestland

Å Vestland, Vestland

Geiranger.

Den kjente hyllestsangen til Vestlandet er laget helt tilbake i 1911. Og teksten til Tore Ørjaseter er like aktuell for oss turgåere i dag.

«Når eg ser deg slik med fagre fjell og fjord og tronge vik, det stig i all sin venleik stort og vilt og atter møter meg so mjukt og mildt.»

Og for noen fylker! Møre og Romsdal, for eksempel. Etter to år nordover, med Helgelandskysten og Lofoten som mål, kunne man jo tro det ble litt nedtur med Møre og Romsdal som hovedarena i i 2020. På ingen måte!

Fra før av hadde vi jo opplevd kjente attraksjoner som Trollstigen, Atlanterhavsveien og «bobilbyen» Ålesund. Men nå skulle vi teste ut fjellene der.

Ikke uventet ble Romsdalseggen den største opplevelsen. Norges fineste fjelltur? Kanskje! Men det finnes mange andre og mer ukjente turer å gå her, som også byr på wow-opplevelser.

Vestland (tidligere Hordaland og Sogn og Fjordane) og Rogaland ligger ikke særlig etter. Også her er det en kø av attraksjoner, kjente og ukjente. I førstnevnte kategori finner vi for eksempel Prekestolen, Kjerag og Trolltunga.

At det dessuten er masse flott å oppleve i disse fylkene selv om du ikke snører på deg fjellsko, kan du se i dette herlige reisebrevet fra Per Vie og vieveier.no.

Romsdalseggen

Norges flotteste fjelltur? En utrolig opplevelse, i hvert fall. Parker bobilen i Åndalsnes og ta bussen til starten på eventyret.

Rørsethornet (Midsundtrappene)

På den lille øygruppa Midsund, mellom Molde og Ålesund, er det flere flotte turer delvis på sherpabygde trapper.

Bløkallen (Midsundtrappene)

1400 trappetrinn i stein, og så over på tradisjonell sti. Snart er du på toppen og kan nyte utsikten!

Vøringsfossen

De fleste betrakter spektakulære Vøringsfossen ovenfra. Men det går en spennende sti inn til fossens nedslag.

Kjeragbolten

Steinen kilt fast mellom to berg tusen meter over Lysefjorden, er legendarisk. Vi gikk dit. Men turte vi å stå på steinen?

Månafossen

Månafossen i Rogaland er kortreist og høyreist. Etter 15-20 minutters vandring dukker denne imponerende fossen opp.

Preikestolen

Preikestolen er ett av Norges mest kjente turistmål. Er man normalt frisk til bens er turen dit høyst overkommelig.

Rossvoll

Rossvoll på Smøla i Nordmøre er en svært kort og enkel tur, og belønningen er stor – flott utsikt fra en moderne gapahuk.

Translate »
Rull til toppen