Bauta Lifjell

Bautaen på Lifjell.
Fra toppen av Bauta Lifjell.

Bauta Lifjell

ParkeringP-plass ved veien
NivåLett
Distanse3 km én vei
Tid50 minutter (rask gange)
Total stigning260 meter
TipsUtedass ved start

Bauta Lifjell snublet vi over fordi lokal mat er noe vi har fått mer og mer sansen for på våre bobilturer. Det finnes hundrevis av gårdsbutikker i Norge, og på Lifjell i Trøndelag ligger blant andre Li-Snadder, som også er med i Nortrip-guiden.

Det er etter at vi har vært der og handlet einerrøkt reinsdyrhjerte og villaks, at vi stanser og parkerer på en stor p-plass på vei tilbake til E6. Bauta Lifjell er en tur vi vil ta med oss, før vi kjører videre mot nord.

Bauta Lifjell er beliggende i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. På den romslige p-plassen er det diverse informasjon å finne, samt en dugelig utedass.

Parkering ved hovedveien.
Stor p-plass ved starten.

Over brua til start

Det starter ikke bra. Vi går nemlig i feil retning. Følger etter et annet par, på en tydelig sti opp fra p-plassen. Etter ti minutter slutter stien. Blindvei! Hm. Vi går tilbake, og oppdager noe vi har oversett. Turen starter nede ved veien, på andre siden av en kort bru. Fort gjort når man er ivrig etter å komme av gårde!

Det er cirka tre kilometer opp til bautaen. Den første tiden går stien en del på fuktig myr, så dette er ikke turen å ta med utette sko. Etter hvert blir det fastere grunn (stein) under føttene. Vi bruker under en time opp, men det skal sies – vi koster på og passerer flere! I et mer normalt tempo tar nok turen en drøy time.

Uansett – dette er jo ingen lang tur, og stigningen er beskjeden. Kjører man forbi her, og vil strekke på bena i 2-3 timer, er det bare å ta med seg kaffe på termos og et par brødskiver, så har man en fin ferd til fots før man reiser videre, mot Grong og E6, eller riksgrensen ved Murusjøen.

Bautaen

Vel fremme setter vi oss på en stein, og orienterer oss litt om denne bautaen. Hva er det egentlig med den? Ikke så mye, egentlig. Den representerer en slags offisiell inngang til nasjonalparken. Og noen velger jo å fortsette innover mot nye friluftseventyr.

På bautaen er det også festet en plakett, og den opplyser oss om at kronprinsesse Mette-Marit formelt åpnet nasjonalparken i 2006.

Utsikten fra Bauta Lifjell.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen