Gullholmen

Et stykke sør for Smögen og Bohus-Malmön ligger et sted vi har blitt tipset om – Gullholmen. Underveis dit kan man gjerne foreta et stans i Fiskebäckskill med sin store havn og mange sommerhus. Springbrettet til Gullholmen er Tuvesvik fergeanlegg på Orust. Der finnes det en stor p-plass dedikert bobiler, og der sov vi over til neste morgen, ruslet ned til kaia og løste billett til båten til bilfrie Gullholmen, bare noen fiskesprett-kast unna.

Snart gikk vi i land på en av de to bryggene personfergen benytter på øya, og trasket på asfaltert sti bort til knutepunktet og matbutikken Tempo, sentralt plassert på hovedbrygga. Derfra fortsatte vi på trivelige stier gjennom en kompakt trehusbebyggelse med små sjarmerende hager. Gullholmen er – som så mange andre øyer i Bohuslän – et gammelt fiskevær transformert til et ferieparadis. Under hundre er fastboende, og langt de fleste hus er sommerhus. Billige er de ikke – en fastboende kunne fortelle oss om priser på 20-30 millioner kroner for enkle hus med kai og sjøhus.

Vi liker å strekke på bena når vi er på tur, og Gullholmens nære nabo Hermanö – bare en liten bro unna – byr på flotte muligheter. Seks kilometer lange Hermanö er også et naturreservat, med flere merkede stier. Vi tok en tur som førte oss over klipper og forbi viker, og avsluttet på en merket lettgått sti, tilrettelagt for barnevogner og rullestoler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen