Helvetestinden (602 moh)

På vei mot Helvetestinden.
Luftig på Helvetestinden.

Helvetestinden

ParkeringReine, skyssbåt til Bunes.
NivåKrevende
Distanse5,6 km opp.
TidDrøye to timer opp.
Total stigning663 meter
TipsHusk å bestille billett til båten.

Har man vært på Himmeltinden, får man vel ta med seg Helvetestinden! Rimeligvis ikke like høy som sin motpart, men desto mer djevelsk luftig når man nærmer seg toppen. Men turen startet på fastlandet; nærmere bestemt i Reine, der de fleste som stanser sikkert har tenkt å gå Reinebringen. Ja takk, begge deler! Men kanskje ikke samme dag?

Skyssbåten tok oss inn til Vindstad og utløpet av Bunesfjorden. Derfra gikk vi på grusvei forbi den spredte bebyggelsen der, i retning Bunesstranda. For noen er stranda målet med turen, og vi tok da den lille avstikkeren bortom dit.

Turen starter med skyssbåt fra Reine.

Høyt over Bunesstranda

Men for oss og flere andre var Helvetestinden dagens mål. Og stigningen startet når man var fremme ved stranden. Den første delen gikk oppover på Brunakseltinden, før vi dreide i retning Helvetestinden. Stien var hard og fin å gå på, så rent fysisk var ikke denne toppturen spesiell tung. Er du plaget med høydeskrekk, kan nok den siste delen bli en utfordring. Og siden Alva ikke alltid opptrer med stoisk ro i akutte møter med flaksende dyreliv, valgte vi å gå én av gangen den siste biten. Det er tross alt ingen av oss som kan fly!

Vi tok ikke vår impulsive hund med helt opp.
Vi tok ikke bikkja med helt opp.

Men belønningen venter den som ikke gir seg! Vel oppe bjudes det på en aldeles fantastisk utsikt ned mot Bunesstranda. Motsatt vei sees Bunesfjorden og Vindstad. Og så gjelder det bare å passe tiden, slik at man slipper å svømme tilbake til Reine.

Bunesstranda sett fra Helvetestinden.
Bunesstranda sett fra Helvetestinden.
Bunesfjorden og Vindstad, der skyssbåten legger til.
Bunesfjorden og Vindstad, der skyssbåten legger til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen