Stortinden (530 moh)

Stortinden - Hurtigruta på fjorden.
Stortinden - Hurtigruta på fjorden.

Stortinden (530 moh)

ParkeringSkiltet P-plass ved veien i Årstein
NivåMiddels
Distanse8 km tur-retur
Tid1 time tretti minutter opp
Total stigning530 meter
TipsToalett/dusj (betaling) ved start

Dronning Sonja er som kjent en ivrig friluftsentusiast, og 14. juli 2016 besøkte hun Stortinden i Lofoten (det finnes for øvrig fjell som heter «Stortinden» over halve Norge).

Da ble varden til Dronningvarden, og en plakett med dronningens signatur satt opp. «For et land», er dronningens budskap.

Dronning Sonja var her i 2016.
Dronning Sonja var der i 2016.

Ja, for et land. Og for en utsikt! Her ser vi Lofoten, Ofoten, Vestfjorden, Hamarøy med mer. Dessuten er vi er så heldige at Hurtigruten seiler forbi mens vi står der, sikkert etter et besøk i Trollfjorden. Episk!

Slik kommer du til start

Men la oss snurre filmen litt tilbake. Vi kom til starten på turen til Stortinden ved å kjøre gjennom bygda Digermulen, og fortsette utover Årsteinveien til Årstein sør i Raftsundet. Her er det skiltet parkeringsplass ved et gårdsbruk, og her er det satt opp et lekkert lite anlegg med toalett, dusj og vann. Betal og bruk!

Relativt lett og litt luftig tur

Fra parkeringen går vi over et par jorder og innover dalen mot Årsteinskaret. Stien er fin og lettgått, og stigningen relativt bedagelig før ruta etter snaut et par kilometer dreier vestover mot venstre og oppover fjellet. Da blir det brattere.

Men dette er ingen tung tur, uansett. Det er greit å gå hele veien, og stien mot toppen av Stortinden er også godt skiltet. Den siste biten går vi på fjellryggen mot varden. Det er tidvis litt luftig mot kanten, men et bredt felt å gå på, så dette skulle ikke skremme noen.

Og som sagt – belønningen venter. En 360-graders utsikt som er, ja – majestetisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen