Øyfjellvarden (818 moh)

Øyfjellvarden
Øyfjellvarden

Øyfjellvarden (818 moh)

ParkeringP-plass Øydalen
NivåKrevende
Distanse8 km opp
Tid2 timer 20 minutter opp
Total stigning800 meter
TipsI dag kan du gå opp Helgelandstrappene mot toppen av Øyfjellet.

En fantastisk utsikt over Mosjøen! Det er hovedpremien for den som går opp til Øyfjellet til Øyfjellvarden på Stortuva, som toppen av Øyfjellet kalles. I dag kan man gå nesten helt opp via Helgelandstrappene. Eller man kan gå på «gamlemåten», slik vi gjorde en dag i 2018, etter å ha kjørt over Øybrua og et par kilometer til Øydalen, og så fulgt anvisning til en parkeringplass.

Turen kom i stand impulsivt, fordi været var for fint til å kjøre bybobil da vi våknet etter en natt på Mosjøen Camping. Mange av turene våre skjer på den måten. Nesten uansett hvor en befinner seg i landet vårt, er det en fin tur å gå i nærheten!

Mosjøen Camping.

Selve ruta var av en eller annen grunn tung, i hvert fall for undertegnede. Det handlet nok mer om enn dårlig dag enn om at stien oppover er spesielt krevende. Men det er relativt sterk stigning i perioder, spesielt etter at man starter på selve fjellet.

Utsikt mot De Syv Søstre.
Utsikt mot De Syv søstre.

Men først gikk vi rundt tre kilometer på traktorvei, til Saugjeterhytta. Så fortsatte vi nordover, oppover fjellet, på T-merket og vardet sti. Underveis kunne vi glede oss over fin utsikt, som for eksempel til De syv søstre. Og til slutt kunne vi fastslå hvordan Mosjøen ser ut i fugleperspektiv.

Utsikt over Mosjøen.
Utsikt over Mosjøen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen