Venelifjell (905 moh)

Underveis på Venelifjell.
Underveis på Venelifjell.

Venelifjell (905 moh)

ParkeringBomvei til parkeringsplass ved turens start
NivåMiddels
Distanse7 km
Tid2 timer 30 minutter (ingen pause)
Total stigning400 meter
TipsBratt og svinget grusvei opp til p-plass.

«Er det firehjulstrekk?»

En dansk fotturist spurte meg om det, da vi parkerte bybobilen for å gå en tur på Venelifjell. Vi hadde passert Kviteseid og Vrådal på riksveg 41, og så tatt av og inn på en bomvei opp til en av Telemarks mest populære topper.

Grunnen til spørsmålet var åpenbart, for vi hadde akkurat kjørt opp en smal, bratt og tidvis svingete grusvei. Kanskje ingen vei man forventer at bobiler og bybobiler skal ta? Greit fremkommelig så lenge man er i siget, men møter man noen blir det sannsynligvis bråstopp. Men det gikk altså helt greit. Vi smurte og spiste lunsj før avgang, og tok med oss lette sekker med vann og litt ekstra klær.

Enkel og fin tur

Det var ingen lang tur vi hadde tenkt å gå – opp til toppen av Venelifjell, og så ned på andre siden. Derfra skulle vi følge kanten av fjellet rundt og tilbake. Rundt syv kilometer skulle det bli, og det burde vi klare på under tre timer siden vi ikke planla noen lengre pause.

Turen gikk først over myr og så på berg, og bød ikke på utfordringer. Etter å ha kommet ned på andre siden, fulgte vi en slags traktorvei og en gammel kløvsti tilbake, til dels gjennom skog. Påfølgende natt tok vi for øvrig på bobilparkeringen i koselige, lille Kviteseid, noe som kan anbefales varmt.

På toppen av Venelifjell.
På toppen av Venelifjell.
Koselig bobilparkering i Kviteseid.
Koselig bobilplass i Kviteseid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen