Turer i Telemark

Turer i Telemark

Notodden Bobilcamp

Notodden Bobilcamp! For oss som bor i Nittedal like utenfor Oslo, er denne plassen det naturlige utgangspunktet for turer i Telemark. Og etter at nye veistrekninger og tunneler er på plass, bruker vi knappe to timer fra Nittedal til Notodden.

Telemark burde uansett for lengst vært kjent territorium for oss. Men det er ikke tilfelle.

Vi har riktignok vært en god del med bobil i regionen (Telemark og Vestfold er som kjent slått sammen til ett fylke nå). Vi har overnattet på Telemark Kanalcamping, besøkt Heddal stavkirke, ruslet i Dalen sentrum, opplevd skimuseumet i Morgedal og «alt det derre der».

Og joda – vi har da for lengst «besteget» Telemarks signaturfjell Gaustatoppen.

Men oppdaget Telemark som vandrerparadis gjorde vi først i september 2020! Turene her er ikke spektakulære på samme vis som i for eksempel Jotunheimen eller Lofoten, men de leverer likevel på alle nivåer – det er bratte partier, flate partier og tidvis formidabel utsikt.

Telemark har dessuten skilt seg ut fra mange andre steder ved å ha et stort innslag av kulturhistorie underveis på mange av turene.

Her kan man returnere til bobilen ikke bare beriket av trim og naturopplevelser, men også med museale bygg, spennende lokale historier og sagn i ryggsekken.

Turer

Translate »
Rull til toppen