Blåisvatnet

, , ,
Blåvatn.

Blåisvatnet

Blåvatnet med sin fantastiske blåfarge.
ParkeringP-plass Sør-Lenangsbotn
NivåLett
Distanse9 km tur-retur
Tid1 time 30 minutter opp
Stigning190 meter
TipsRegn med litt vassing.

Det var i forbindelse med et jobbrelatert opphold med lånt bobil i Bardufoss/Tromsø-regionen, at vi bestemte oss for å oppsøke Lyngsalpan og gå til det kjente Blåvatnet, eller Blåisvatnet som det også kalles.

Den sterke blåfargen er visstnok et resultat av smeltevann med siltpartikler fra Lenangsbreen. Og nesten magisk er synet av dette markante vannet omkranset av mektige fjell.

Et skylag snøt oss riktignok for et fullverdig syn, men pytt pytt – vi kan ikke forvente blå himmel hver gang vi snører fjellskoene.

Det var forresten ikke langt unna at de måtte tas av. Det var liv og røre i Botnelva, og vi fikk testet balansen på steiner over den, for å si det sånn.

Man kan bli våt på bena ved turens start.
Kjekt med bra balanse noen ganger!
Lett tur

For å spole litt tilbake – starten gikk fra en parkeringsplass skiltet Lyngsalpan Landskapsvernområde og signert selveste kronprins Haakon. Til p-plassen kom vi etter å ha tatt ferge fra Breivikeidet til Svensby, og så kjørt mot Sør-Lenangsbotn.

Selve turen var uproblematisk så fort vi var tørrskodde over bekken i starten av turen. Stien er vardet, og går relativt flatt oppover langs elva, før det i forkant av selve vannet forseres litt stein.

Noen anbefaler et friskt bad i Blåvatnet. Vi har da, av pur nødvendighet, vasket oss i ett og annet fjellvann, men etter denne enkle turen kunne vi gudskjelov fortsatt fornemme en svak duft av deodorant.

Så vi nøyde oss med termoskaffe og et par brødskiver, før vi uten frostskader returnerte til bobilen.

Ved Blåvatn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Scroll to Top