Dinas Island Circular

Dinas Island Circular

ParkeringPwllgwaelod – stor p-plass ved start
NivåLett
Distanse5,7 km
Total stigning186 m
TidDrøye to timer
TipsPub og toalett ved start/mål.

Wales byr på flotte toppturer som Snowdon og Cader Idris, men her finnes også mange herlige turer ved kysten. En av de aller fineste – anbefalt av AllTrails – er rundturen Dinas Island Circular i Pembrokeshire, i kommunen Dinas Cross, mellom byene Fishguard og Newport. Ved start/mål er det en stor p-plass og et stort og rent toalettbygg med vannpåfylling. Dessuten ligger det også en pub her, og den har vi tenkt å besøke når turen er gjort.

Start/mål med p-plass og pub.

Vi velger å gå Dinas Island Circular «med klokka», passerer skiltet til campingplassen Dinas Island Farm og legger i vei på en fin sti med utstikkere til «nærkontakt» med hav og klipper, og utsikt til grønne enger og en forreven naken kystlinje. Stien er en del av Pembrokeshire Coast Path National Trail.

Grønt og nakent.

Stien er oversiktlig, i perioder langs skråninger ned mot havet, andre ganger er det stupbratt. For den som tør er det her og der mulig å stikke hodet utover en kant og kjenne litt på hvor luftig det er. Og så finnes det steder der man kan sette seg ned for å ta innover seg møtet mellom hav og land.

Pause med spektakulær utsikt.

Badeby

Etter å ha gått i rundt halvannen time, er vi i ferd med å avslutte den delen av stien som går langs kystlinjen. Da dukker det opp en liten badeby! På walisisk er navnet Cwm-yr-Eglwys, og den ligger ved bukta Aber Gwyn. Her er det en idyllisk liten sandstrand, og restene av en steinkirke som ble skylt på sjøen under en enorm storm i 1859. Her er det iskrem-bod og koselig så det holder, så vi benker oss med én is til hver (hunden og, ja) og slapper av en halvtimes tid.

Cwm yr Eglwys

Så er det tid for den siste biten tilbake, og stien går først gjennom en caravan park før den fortsetter gjennom småskog tilbake til start. Og der kommer «belønningen» i form av et par etasjer høye burgere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen