St Davids peninsula

St Davids peninsula

ParkeringP-plass ved Whitesands beach
NivåMiddels
Distanse8 km
Total stigning225 m
Tid2,5 timer
TipsTa minibuss fra St. Davies

Det var Ian Panton, verten på den flotte campingplassen Caerfai Bay Caravan & Tent Park i Storbritannias minste by, St Davids, som satte oss på sporet. Eller to spor, for å være nøyaktig. «Dere bør se en utstilling om forliset med det norske skipet Ragna. Og vil dere gå tur foreslår jeg at dere tar en minibuss fra sentrum til Whitesands beach – der går kyststien tilbake hit.» Sa Ian. Og så vi gjorde.

Det var faktisk siste dag for utstillingen om det norske skipet Ragna, og heldigvis fikk vi den med oss. Merkelig nok er skjebnen til Ragna ukjent og før vårt besøk overhodet ikke omtalt i Norge, mens den faktisk får en egen utstilling i Wales. Nå er en artikkel om skipets skjebne skrevet av undertegnede og publisert i Vi Menn.

Minibuss til stranden

Etter utstillingen sjekket vi avgangstider for minibussen som kjører fra sentrum av St. Davids og ut til forskjellige småsteder. Vi drar vestover og går av ved Whitesands beach, som er den mest populære stranden i Pembrokeshire. Det er store p-plasser her, men veien inn er trang, så vi anbefaler turister med bobil å velge minibussen/taxien. Her er det også store servicebygg, kafé og isbil. På stranden er det livlig så det holder, med solbading, bading og surfing. Hunder har ikke adgang til hovedstranden i høysesongen, men kan være med sine litt mer tilbaketrukket.

Whitesands

Vi følger først kyststien et stykke nordover, motsatt vei av hvor vi skal, for å komme til en utstikkeren St Davids Head, som har flotte rasteplasser. Etter kaffe og brødskiver går vi tilbake til Whitesands, og fortsetter sørover i retning vår campingplass. Campingplasser er det ellers utrolig mange av i området, og vi passerer et par underveis. Vi passerer også en ny og mindre strand.

Pizza ved reisens slutt

Kyststien er «uendelig», så her må man gjerne velge distanse. Vi kom sent i gang, og skjønner etter hvert at det er for langt å gå hele veien tilbake til vår campingplass. Derfor velger vi å gi oss et sted vi vet nevnte minibuss har stoppested, og tar den tilbake til St Davids. Det ble noen kilometer, så vi belønner oss selv med pizza og øl i byen, før vi rusler tilbake til Caerfai Bay Caravan & Tent Park.

Translate »
Skroll til toppen