Stornappstinden (740 moh)

Utsikt fra Stornappstinden.
Utsikt fra Stornappstinden.

Stornappstinden (740 moh)

ParkeringP-plass skianlegg Nappskardet
NivåMiddels
Distanse6 km tur-retur
Tid1 time 30 minutter opp
Total stigning687 meter
TipsTypisk halvdagstur

Skianlegget ved Nappskardet på Flakstadøya i Lofoten er rimeligvis stengt i august, men parkeringsplassen gjør god nytte for seg for den som vil gå opp til toppen av Stornappstinden. Plassen er enkel å finne. Tolv kilometer sør for Leknes ligger startpunktet, og etter at vi har kjørt gjennom tunnelen under Nappstraumen, og gjennom det lille stedet Napp til Nappskardet, så får vi napp.

Vi har valgt ruta som en avslutningstur før vi skal henge litt i Henningsvær, og deretter forlate Lofoten. Den passer godt til det, for turen opp er unnagjort på halvannen time eller to. Likevel oppleves dette som en fullverdig fjelltur, ikke minst takket være den sedvanlige flotte utsikten de som beveger seg på toppene belønnes med her i Lofoten.

Turpostkasse i sikte. Bratt mot slutten; bruk gjerne staver.
Turpostkasse i sikte! Snart oppe. Bruk gjerne staver – i hvert fall hvis du er usikker på knærne.

Internasjonalt på toppen

Fra skianlegget legger vi i vei oppover langs slalåmbakken. En av oss med staver, siden her er ganske bratt. Etter en stund flater det litt ut, før det blir bratt igjen siste bit opp. Det er internasjonalt på Stornappstinden denne dagen. En stund er vi seks personer der, fra fire forskjellige nasjoner. Lofoten er en magnet på vandrere fra alle verdenshjørner! Inkludert et kvarter med kaffe og brødskiver på toppen, er vi nede ved bobilen igjen etter tre timer.

Summa summarum: som flere andre topper i Lofoten er det bratt opp til Stornappstinden, relativt fort opp og navigeringsmessig enkelt å gå. Og med et formidabelt rundskue som belønning når man når varden/postkassen.

Utsikt fra Stornappstinden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen