Smögen

Utsikt mot Smögenbryggan.
Utsikt mot Smögenbryggan.

Sommeren 2023 fikk vi tips om noen øyer langs Bohuslän-kysten, som absolutt var verdt et besøk. Derfor bestemte vi oss for en ny tur sørover. Vi startet vanen tro med proviantlagring i Strömstad og et kort stopp i Grebbestad og Fjällbacka, før vi fortsatte mot Kungshamn. Like før vi kom dit vred vi snuten mot høyre, og kjørte over Smögenbron til Smögen.

Smögen

Umiddelbart etter broen svingte vi igjen mot høyre, og stanset på Ställplats Smögen. Der er det landstrøm, tømming av gråvann og kjemisk, samt drikkevann. Dusj og toalett er det ikke der, men derimot bare et steinkast til en velassortert matbutikk. Og så er det bademuligheter her, samt vei/sti rett ut i åpent kystlandskap.

Med sykkelen som egnet transportmiddel startet vi utforskningen av denne idylliske fiskeri- og ferieøya. Og hovedmålet var Smögenbryggan, som er en av Sveriges mest kjente brygger. Der trasket vi rundt på betong og hele 640 meter behagelig treverk, og konstaterte at bare en snau kilometer fra bobilplassen finnes det et utall butikker, kafeer, fiskeboder, barer og restauranter. Fra bryggen kan man også ta en av de såkalte Zitabåtene over til Kungshamn, eller til Hållö fyr.

Utsikt mot Smögenbryggan.

I den ene enden av brygga ligger Ängebacken, med en oppsiktsvekkende samling idylliske og fargerike rorbuer som nok er hyppig fotografert. En sti fører dit og videre utover i åpent landskap med klippebad og stupetårn. Andre stier fører opp i høyden, så om man vil bytte ut en benk ved brygga med en benk i åpent landskap, kan man for eksempel ta utgangspunkt i bobilplassen, eller kjøre til badeplassen Vallevik, og starte turer derfra.

Fargerike sjøhus.

Vi for vår del syklet til Badhusparken og Makrillvikens vandrerhjem nordøst på øya, gikk opp i høyden og fikk et perfekt overblikk over Smögen og omegn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen