Glaskogen

Bobilparadiset Glaskogen - bålkos på øy i Øvre Gla.

Glaskogen

Verdt et besøk fordi…Naturreservat og turområde med en helt fantastisk «bobilskog» med rundt seksti fine plasser.
Nettsideglaskogen.se

Glaskogen i Sverige? Ukjent for meg. Men Ninni hadde vært der for mange år siden, før vi ble et par. En fin plass for bobiler, mente hun. Sammen dro vi dit i 2014. Det skulle bli flere turer.

Hva er så Glaskogen? Det er et naturreservat og friluftsområde mellom Årjäng og Arvika i Värmland, med en ekstremt god tilretteleggelse for bobiler. I en skog langs innsjøen Øvre Gla er det opparbeidet over seksti plasser med strøm, grue og tilgang til ferskvann, tømming og rene/flotte utedoer (til og med en handicap-utedo her)). Hver plass er diskret plassert i forhold til andre, så her får man følelsen av å være litt for seg selv.

Vandringsleder

Ved kan man ha med selv, sanke i skogen eller kjøpe på campingplassen i Lenungshammar, en fem minutters sykkeltur unna bobilskogen. Det er denne campingplassen som driver bobilskogen, som den gjerne kalles.

Glaskogen har videre 300 kilometer med vandringsleder, og milevis med grusveier for den som vil på sykkeltur. Over alt er det bygget gapahuker, der kjærlighetserklæringer og minner om levd friluftsliv er skåret inn med kniv i grovt treverk.

Fika på Café Carl

Café Carl er en koselig og relativt ny kafé (den gamle brant ned i 2015) der flere vandringsleder krysser spor, og her kan det være fristende å avslutte dagens økt med en «fika» – gjerne kaffe og pai. Kanoutleie er det også på campingplassen i Lenungshammar, og vi har ved flere anledninger padlet ut til en av øyene i en av de utallige innsjøene som er knyttet til området.

Kun et par timers biltur fra Oslo, har Glaskogen blitt et slags fristed for oss. Et sted man kan dra til for kun en helg. Et sted der to- og firbente kan senke skuldrene og nyte tilværelsen. Og vil man shoppe finnes det jo for eksempel systembolag i Årjäng og matbutikker og digre shoppingsentre i Tøckfors.

Kvelden siger på etter enda en aktiv dag i Glaskogen…

Turer i Glaskogen:

4 hendelser på “Glaskogen”

  1. Tore Kristiansen.

    Prøvde oss her i dag. Desverre er det ikke lenger lov å stå med bobil utenfor campingområdet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen