Mölle – Kullens fyr

Mölle – Kullens fyr

ParkeringBobilplass i Mölle
NivåMiddels
Distanse5,8 km én vei
Total stigning270 meter
Tid1 time 40 minutter til fyret
TipsMatservering og utstillinger ved mål

Vi er alltid på utkikk etter en fin tur å gå, så når vi underveis mot ferie i England og Wales tar første natt i herlige Mölle i Höganäs kommune i Skåne, med utsikt direkte mot Danmark, finner vi fort ut at vi kan vandre på en flott sti til et berømt fyr – Kullens fyrKullaberg. Vi har overnattet på en liten bobilplass (ni biler) like ved Mölle kapell, og betaler for noen timer ekstra dagen etter, slik at vi kan starte turen derfra. Vi må først følge hovedveien gjennom tettstedet og forbi det flotte turisthotellet, før vi etter et drøyt kvarter kommer inn på selve stien mot fyret.

Den rødmerkede stien er svakt kupert og lettgått, hovedsaklig med hardtrampet jord som underlag. Av og til i skog, av og til i åpent terreng, og hele tiden med Kattegat mot venstre. Klopper er lagt der det er myr, så turen kan man med fordel gå med lette fjellsko eller gode joggesko. Etter cirka én time og ti minutter får vi øye på Kullens fyr.

Kullens fyr

Før vi er helt fremme ved fyret må vi selvsagt sjekke ut den berømte Lahibiagrotten, også kalt «Bakerovnen». Først må man gå ned i ravinen (finnes tau å holde seg i), og så en sving mot venstre, og inn i den femti meter dype og ti meter høye grotten.

Lahibiagrotten

Fra grotten er det kort vei opp til Kullens fyr, som er Sveriges høyest beliggende fyr, og en populær turistattraksjon (så joda – man kan kjøre dit!). Her mangler ingenting! Flere steder selges det mat og drikke, fra enkel fika til middag, og her er det utstillinger og severdigheter.

Kullens fyr

Ny sti tilbake

Vi velger å fortsette på halvøyen Kullaberg, slik at turen blir en sirkel i stedet for tur-retur. Nå går vi langs den nordlige kystlinjen, med utsikt over Skälderviken. Her er stien vel så fin, og snart passerer vi store p-områder nær fyret. Etter rundt førti minutter er det stigning de neste tyve, før vi går nedover igjen, og svinger sørover, direkte mot Mölle.

Når vi nærmer oss Mölle, kommer vi inn på et flott system av klopper. Vi må lete litt etter en sti som går direkte ned mot bobilplassen, og finner den til slutt. Tidsmessig bruker vi omtrent samme tid på returen, mens avstanden er litt lenger – 6,7 kilometer. En flott tur, spekket med inntrykk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen