Bjørgefjell (875 moh)

Utsikt fra Bjørgefell.
Flott utsikt over Seljord.

Bjørgefjell (875 moh)

ParkeringEgen p-plass ved Nordigard Bjørge besøksgard
NivåMiddels
Distanse5 km til toppen
Tid opp2 timer
Total stigning843 meter
TipsHusk å kjøpe Telemarkis på gården

Man går gjennom her, når man skal til Bjørgefjell. Men Nordigard Bjørge besøksgard er dessverre stengt for publikumsbesøk da vi ankommer stedet. Korona, dere vet. Synd, for vi hadde sett frem til å smake på gårdens berømte Telemarkis – et naturprodukt laget av «mjølk frå telemarkskyri».

Men stor og fin parkeringsplass finner vi på nedsiden av veien Manheimstrondi, vis a vis oppkjørselen til gården, like etter at vi har svingt av E134 ved Seljord. Derfra trasker vi over veien og inn på gården, der vi ønskes velkommen av en gjeng bjelleklingende sauer, noen hester, griser og et par lamaer.

Bratt og flatt

Vi strener forbi den stengte gårdskafeen, og videre oppover en grusvei mot ei grind. Og så fortsetter turen i først behagelige, deretter brattere, bakker oppover.

Gårdskafé ved starten opp til Bjørgefjell.
Dessverre var det stengt her, men kanskje er det åpent når du går forbi?

Først på traktorvei, senere på stier, gjennom skog, i svinger mot toppen. Godt skiltet, tidvis med utsiktspunkter og tidvis med kulturhistoriske opplevelser som blant annet inneholder sammenraste bygninger på husmannsplasser fra en svunnen tid.

Skogen forsvinner, og berget tar over når vi nærmer oss toppen. Det vil si, vi er ikke riktig fremme når vi kommer opp, men fortsetter et stykke på relativt flatt terreng. Vel i mål står den sedvanlige postkassen med gjestebok, og vi henter frem kaffetermos og matpakke mens vi nyter en flott utsikt. Men Seljordormen ser vi ingenting til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen