Midtertinden (307 moh)

Midtertinden (307 moh)

ParkeringRasteplass Lillefjord, Nasjonal Turistveg Havøysund
NivåLett
Distanse1,5 km
Total stigning300 meter
Tid45 minutter opp
TipsToalett og elv på rasteplass.

Det finnes flere fjell med navn Midtertinden i Norge, men nå snakker vi om Finnmark og Nasjonal turistveg Havøysund. Og vi snakker om en lett og flott tur med start omtrent midtveis på turistvegen, nærmere bestemt på rasteplassen kalt Lillefjord.

I seg selv en sjarmerende plass, med bord og benker, toalett og en bro over Fosselva. Og det er derfor vi stanser der – men så oppdager vi at det også er en merket tur oppover, og det i retning en flott foss vi gjerne tar en nærmere titt på.

Litt skjevt på

Sola varmer! Vi er i Finnmark i slutten av august, og undertegnede går på tur i bar overkropp. Stien er lettgått og nå og da merket med rødt, og etter kort tid åpenbarer en snasen benk seg. Man behøver ikke gå lenger enn dit for å kose seg med en kaffetår og fin utsikt, og lytte til bruset fra fossen i nærheten.

Bilde av Lillefjordfossen og Midtertinden.
Lillefjordfossen – Midtertinden til høyre.

Og nettopp bruset lokker, så vi følger en sti som ender helt oppe ved fossens nedslag, og fortsetter deretter mot toppen – litt skjevt på, og utenfor merkingen. Dette hadde vi unngått ved å gå bort til benkene og bordet vi skuer fra fossefallet. Noe vi først forsto på veien ned.

Til topps på Midtertinden

Vi fortsetter mot toppen i åpent og ganske lett terreng. I og med at vi gikk oss vekk fra rødmerkingen, går vi bare med visuell topp-kontakt. Mot slutten kommer vi inn på stien igjen, og på veien ned følger vi «lydig» merket sti, og knipser et par bilder oppover, for å vise «den rette vei». Vi oppdager plutselig et hjerte av stein; i dette tilfellet et rørende symbol på turglede.

Bilde av et hjerte laget av to steiner.
Et godhjertet hjerte av stein.

Så er vi på toppen, med varde og den sedvanlige røde DNT-postkassen med gjestebok. Utsikten over turistvegen, rasteplassen og Lillefjorden er flott! Etter en kort pause går vi ned til den tidligere nevnte sittegruppa, og nyter en kopp kaffe før vi fortsetter ferden mot Havøysund.

Bilde av utsikt over Lillefjorden og rasteplassen.
Utsikt over Lillefjorden og rasteplassen.

Og som en liten forklaring til Relive-videoen – det er lett å se hvor vi går inn mot fossen, og at vi litt lenger oppe svinger mot høyre og kommer inn på stien igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen