Helgelandstrappa

Øyfjellet i Mosjøen huser en av verdens lengste steintrapper, selvsagt bygget av de snart allestedsnærværende sherpaene fra Nepal. Helt ferdig var ikke trappa da vi gikk den (og litt til) i august 2019, men etter planen skal den stå ferdig i 2021, og da gå helt til toppen av Øyfjellet, 818 meter over havet.

Fra sentrum kjører vi over elva Vefsna, og så er vi fremme. Ved turens begynnelse er det en diger parkeringsplass, og så er det bare å massere lårene litt og begynne med halvhøye kneløft oppover.

På toppen av Øyfjellet har vi vært tidligere, før trappene var åpnet for publikum, og med et helt annet utgangspunkt for turen. Så vi dropper å gå helt opp denne gangen. Men alle trappetrinnene som er på plass tar vi med oss, og en bit til.

Utsikten mot Mosjøen er selvsagt fin. Arbeidet med trappene utsøkt. De er brede, passe høye, og med enkelte plasser man kan sette seg nedpå litt.

Vi går i rundt halvannen time oppover, med en stigning på rundt 700 meter, før vi returnerer til bybobilen. Neste gang vi er i Mosjøen skal vi helt til topps på Øyfjellet igjen – på steintrapper!

Translate »