Mefjellstien

Mefjellstien; skulptur signert Knut Wold.
Mefjellstien - skulptur signert Knut Wold.

Mefjellstien

ParkeringRasteplass Storevasskrysset
NivåLett
Distanse3,2 km
Tid1 time og tyve minutter
Total stigning69 meter
TipsSpennende pauseplass

Mefjellstien er lettgått! Og av og til er tre kilometer nok! Det behøver slettes ikke være langturer med full oppakning for at man skal kjenne gleden ved å vandre i naturen. Et godt eksempel på det opplevde vi med utgangspunkt Nasjonal Turistveg Sognefjellet, som er Nord-Europas høyeste fjellovergang, og i seg selv en attraksjon, med storslagen utsikt over fjell og isbreer.

Vi stanset på Mefjellet, på den fine rasteplassen ved Storevasskrysset, utformet som et amfi av naturstein. Her var vi på rundt 1300 meters høyde, og det var småkaldt og litt grått.

Flott rasteplass på Mefjellet.
Flott rasteplass på Mefjellet.

Tur og kultur

Det var tid for utegrilling, der pølser sto på menyen. Etterpå var det tid for å utforske området, og selvsagt ta en selfie ved den berømte firkantede steinskulpturen signert kunsteren Knut Wold. Det er flere kulturelle innslag her, nemlig et monument til ære for tidligere veifarende med en viss kulturell pondus – d´herrer Henrik Ibsen, Henrik Wergeland og Ludvig Holberg.

Monument tilegnet Henrik Ibsen, Henrik Wergeland og Ludvig Holberg.
Monument tilegnet Henrik Ibsen, Henrik Wergeland og Ludvig Holberg.

Men så til saken! Poenget er nemlig at det er laget en flott, kort og lettgått sti her, med startsted ved Knut Wolds skulptur. Stien går i en sirkel, på begge sider av veien, og er blant annet innom en rekke firkantede varder med kort innbyrdes avstand. En påminnelse om en tid da det ikke gikk fin asfaltvei forbi her. Og Mefjellstien var en perfekt liten tur som motvekt til pølsene. Ja takk, begge deler!

Infotavle om Mefjellstien.
Infotavle om Mefjellstien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen