Måtinden (408 moh)

Måtinden
Måtinden

Måtinden (408 moh)

ParkeringP-plass Baugtua mellom Stave og Bleik
NivåMiddels
Distanse3,8 km én vei
Tid75 minutter opp
Total stigning439 meter
TipsGå også Børtinden

At ikke høyden er avgjørende for hvor spektakulær utsikten er, er Måtinden i Vesterålen et utmerket eksempel på. 408 meter over havet byr toppunktet på et fantastisk overblikk. Ikke er den spesielt krevende å gå, heller. I motsetning til «nabotind» og relativt ukjente Børtinden, som byr på tilsvarende flott rundskue, er Måtinden godt kjent og etterspurt.

Det finnes tre merkede ruter opp, og vi velger den folk flest tar – fra den store parkeringsplassen på Baugtua, midtveis mellom Stave og Bleik. Vi har overnattet på Stave Camping & Hot Pools (anbefales!), og kjører derfra til parkeringsplassen på få minutter.

Stave Camping og Hot Pools.
Stave Camping & Hot Pools.

Brattest i starten

Turen har enkelte småbratte partier, og det lengste møter du med en gang. Først gjennom litt trolsk skog, og så ut i åpent terreng. Men for fjellvante og folk i bra form er ikke dette noen utfordring. Og stien er tydelig definert hele veien, så her går man seg heller ikke bort.

Klopper der myra er våt.
Klopper er på plass der myra er på sitt våteste.

Etter en halvtime med oppstigning befinner vi oss på et platå på rundt 300 meters høyde, og fortsetter rakt mot havet. Det er flatt og oversiktlig, går litt opp og ned underveis, uten spesielt krevende partier. Og etter hvert kommer vi til en ny samling skilt, plassert der veiene opp til Måtinden møtes før siste kilometerlange etappe.

Formidabel utsikt

Utsikten mot Bleik og ut mot havet er fin hele veien. Men den store prikken over i-en kommer først etter siste oppstigning mot toppen av Måtinden og postkassen med gjestebok. Wow! For en utsikt! Så er det bare å finne frem kameraet og knipse i vei. Og hvis du ikke sliter med høydeskrekk, er mulighetene for spektakulære motiver ekstra mange.

Utstikkeren og stranda er det mest kjente motivet fra Måtinden.
Utstikkeren og stranda er det mest kjente motivet fra Måtinden.
Måtinden har sin egen lille "Trolltunga".
Måtinden har sin egen lille «Trolltunga».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen