Uttakleiv-Hauklandstranda

Uttakleiv-stranda.

Uttakleiv-Hauklandstranda

ParkeringUttakleiv bobilparkering
NivåLett
Distanse9 km
Tid3 timer inkl. kaffepause
Total stigning225 meter (rundtur)
TipsDu kan gå gjennom tunnelen tilbake.

Er du først i Haukland/Uttakleiv-området, kanskje for å gå Himmeltinden, er det enda en tur å anbefale her – nemlig rundturen Uttakleiv-Hauklandstranda-Uttakleiv. Eller Hauklandstranda-Uttakleiv-Hauklandstranda da.

Vi er i gang, med startsted Uttakleiv.
Vi er i gang, fra Uttakleiv.

Vi sto allerede på Uttakleiv, og startet derfor turen derfra. Fulgte kystlinjen langs en gammel grusvei som var veien til Uttakleiv før tunnelen gjennom fjellet Mannen kom. På motsatt side av havet ruvet fjellet Veggen. Så var det bare å kose seg med null stigning og kyst helt til Hauklandsstranda – en distanse på cirka fem kilometer.

En gammel grusvei tar oss til Hauklandstranda.
En gammel grusvei tar oss til Hauklandstranda.

Kaffetår i galleri

Vi droppet sand mellom tærne, og satte heller kursen opp til et lokalt minigalleri som hadde enkel servering. Der tok vi en runde med kaffe og kaker, før vi gikk videre.

Artig lite galleri med enkel servering, like ved Hauklandstranda.

Vi kunne ha gått tilbake samme vei, eller tredd på oss en refleks og ruslet gjennom Uttakleiv-tunnelen (kasser med refleksvester står i hver ende), men vi velger det beste alternativet, som er å gå et stykke av veien vi gikk når vi skulle opp på Himmeltinden.

Dermed fikk vi denne turens eneste stigning, men i stedet for å bikke høyre opp mot Himmeltinden, gikk vi nedover igjen, mot Uttakleiv og startstedet. Det ble noen kilometer, men i lettgått terreng, og vi brukte ikke lange tiden.

OBS: Mot slutten av 3D-videoen fra Relive ser det ut som om vi går tilbake igjen, etter å ha returnert til startstedet. Men det stemmer nok ikke. Mistenker at jeg glemte å lagre turen på Garmin Fenix 6-klokka, og at den sto på mens vi tok bybobilen og kjørte gjennom tunnelen tilbake til Haukland-stranden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen