Tjønnholstinden/Høgdebrotet/Steinflytinden (2331/2226/2318 moh)

Tjønnholstinden (2331 moh)/Høgdebrotet (2226 moh)/Steinflytinden (2318 moh)

ParkeringValdresflye, mange muligheter
NivåKrevende
Distanse26 km tur/retur
Tid11 timer tur/retur med pauser
Total stigning1500 meter
TipsMagnesium i hvert ben, og unn deg en festmiddag i bobilen etterpå!

Fra Valdresflye mot Tjønnholstinden, Høgdebrotet og Steinflytinden! Joda – en dag i august 2015 skulle vi virkelig strekke på bena! Vi parkerte bobilen på en egnet fricamping-plass langs Valdresflye. Der tok vi natta. Og var tidlig oppe. Vi visste at vi ville trenge mye av dagen for å nå målene.

Nær flotte Knutshøe startet vi på en av våre aller lengste turer i Jotunheimen. Drøye 26 kilometer skulle telleren stanse på, da vi elleve timer senere var vel tilbake i vår daværende delintegrerte Challenger. Målene var 2000-meterstoppene Høgdebrotet, Steinflytinden og Tjønnholstinden, der majestetiske Tjønnholstinden var hovedretten, de andre to forretter.

Det er ikke så ofte at vi noterer oss for flere 2000-topper på samme tur, men noen ganger ligger de slik til i forhold til hverandre, at det faller seg naturlig. Det tydeligste eksempelet på det er for vår del turen til Kalvehøgde-toppene.

Start ved Knutshøe

Med fullpakkede dagstursekker (ekstra klær, mat, kaffe, sjokolade, frukt etc.), gode fjellstøvler og staver la vi i vei i nydelig vær. Vann fylte vi på underveis; friskt elvevann i fjellene smaker som regel fantastisk!

Vi gikk først langs Knutshøe et lite stykke før vi tok en nittigrader mot venstre og kom oss tørrskodde på ei bru over elva Leirungsåe. Deretter gikk vi oppover mot Steinungsflye og videre opp til Steinflybrean, i retning den første toppen – Høgdebrotet.

Steinflybrean skiller Høgdebrotet fra Tjønnholmstinden, så vi fulgte ryggen «rundt» til Steinflytinden og så opp til Tjønnholmstinden. Vi tok ikke samme vei tilbake, men gikk ned på Steinflybrean og snittet et stykke av dem før vi falt inn på den samme ruten vi hadde gått opp.

Oppe i høyden bretter Jotunheimen seg ut.
Mektige Jotunheimen i bakgrunnen.

Kcal ut, kcal inn

Undertegnede hadde i følge sin Garmin Fenix 3 svidd av 1500 kcal. Selvsagt hadde vi fått i oss en del mat underveis, men det var utvilsomt frigjort betydelig kos-kapasitet, som kunne tas ut vel hjemme i rullestua.

En øl i campingstolen ble entusiastisk fulgt opp av Ninnis nydelige middag, fortært til en flaske vin. Unødvendig å si at vi binget tidlig og sov som om en anestesilege hadde lagt oss i narkose. Vi var bare injisert av en solid dose fantastisk fjellvandring!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen