Dronningens utsikt (412 moh)

Dronningens Utsikt.
Utsikt over Sverige, fra Dronningens utsikt.

Dronningens utsikt

ParkeringVed E16 Masterudveien
NivåLett
Distanse1,8 km
Tid oppEn halvtime
Total stigning187 meter
TipsKort og lett tur, utedass i skogen.

Det finnes korte og lette turer som likevel gir et godt utbytte og en følelse av å ha vært på tur. Dronningens utsikt på Sæterberget er en av dem. En populær utflukt i Kongsvinger-regionen.

Navnet kommer av at dronning Sofie – gift med kong Oscar II, og dronning av Norge og Sverige i perioden 1872 og frem til unionsoppløsningen – fikk laget denne plassen for å kunne skue utover skogene i sitt kjære Sverige. Dronningen tilbrakte nemlig somrene på grenseslottet Skinnarbøl nær Kongsvinger.

Dronningens utsikt er kortreist kos!

Starten

Etter et besøk på Kongsvinger festning, drar vi videre østover på E16, mot svenskegrensen og innsjøen Møkeren. Før vi kommer så langt finner vi parkeringsplassen der turen til Dronningens utsikt starter, like før vi kommer til Masterudkrysset. Fort gjort å kjøre forbi, forresten, for skiltet til p-plassen er ikke akkurat av den blinkende neon-typen. Uten annen bagasje enn oss selv rusler vi oppover gjennom skog på brede, fine stier. Det er alternative ruter opp, med litt varierende bratthet.

Veien opp til Dronningens Utsikt er ganske kort.

Etter en drøy halvtime er vi fremme ved utsiktspunktet, der det er godt tilrettelagt for turister. Her er det utedo, gapahuk, bord og benker, samt ei bu der det finnes brosjyrer og annet. I korona-frie tider kan det også være både konserter og salg av mat på Dronningens utsikt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen