Gesundaberget

Gesundaberget
Gesundaberget

Gesundaberget

ParkeringVed skianlegget
NivåMiddels (kort og bratt)
Distanse1,2 km
Total stigning202 meter
Tid27 minutter
TipsSjekk om restaurant er åpen

I serien «hvorfor ikke ta en liten tur når man er underveis», kommer vi denne gangen til tettstedet Gesunda i Dalarna, ikke langt fra byen Mora. Og målet er Gesundaberget.

En kort tur, men relativt svett den tiden man går. For vi snakker om å gå opp langs en slalåmbakke (en del av en downhill-løype for sykler om sommeren), til et serveringssted på toppen. Der man får en flott utsikt over sjøen Siljan med på kjøpet.

Parkeringplassen er som ventet gedigen. Dette er jo primært et populært vintersportsted! På veien opp passerer vi forresten eventyrparken Tomteland, som kan være et fristende mål for dere med barn.

Fra parkeringen er det bare å rusle opp mot, og forbi, skitrekket. Der dukker snart en gulmerket sti opp, i relativt rett og bratt linje mot toppen.

Så er det bare å – vel, «kämpa på»! Vi bruker rundt en halvtime opp, før vi benker oss ute på terrassen hos en dessverre midlertidig stengt restaurant Royal Park Mountain Resort. Men vi klarer oss med vann og et par bananer, og en flott utsikt over sjøen Siljan.

Nede i bybobilen smører vi et par leiver, og kjører i retning Värmland. Og snart kan vi stanse på veikroa Dutch Mountain, for litt ekstra belønning…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen