Midsundtrappene – Rørsethornet (659 moh)

, , , ,
Rørsethornet, Midsundtrappene.

Midsundtrappene – Rørsethornet (659 moh)

Rørsethornet, Midsundtrappene.
ParkeringP-plass ved turens start, Riksvei 668 (Rakvåg)
NivåMiddels
Distanse tur-retur4,8 km
Tid2 timer 30 min.
Total stigning614 meter
TipsDet finnes vannfylling ved start.

Midsundtrappene er en fellesbetegnelse på flere turer på den lille øygruppa Midsund, midtveis mellom Molde og Ålesund. På rutene som inngår har sherpaer fra Nepal bygget steintrapper med flere tusen trinn de senere år. Den mest kjente ruta er Rørsethornet, men vi har også gått opp til Bløkallen.

Vi tar fergen fra Brattvåg til Dryna, siden vi kommer fra Ålesund-siden. Derfra drar vi til Midsund senter og handler mat, før vi setter kursen mot Rørsethornet.

I kommunens planlegging av disse turene har selvsagt p-plasser hørt med. Og vi ankommer en stor p-plass, der det også er plassert en håndpumpe som fyller flaskene våre med friskt vann.

Parkeringsplassen ligger langt der nede.
Parkeringsplassen sees langt der nede.

Sherpa-trapper og sti

Vi starter med det første av 2200 trappetrinn i stein, og sender varme tanker til sherpaene som har satt disse sporene etter seg i mange deler av landet.

Ikke fordi steintrapper i seg selv er så forbasket behagelige å gå på, eller fordi de er så visuelt spektakulære, men fordi trappene i mange tilfeller reduserer erosjon og forebygger rasfare, og gjør turene sikrere.

Det er varmt, og midtveis i trappa blir vi enige om at det er FOR varmt for Alva å gå her nå. Så vi går opp til toppen en av gangen, mens den andre venter med hunden i skyggen. Underveis passeres både hvileplasser og utsiktspunkt.

Alva på vei opp sherpatrappene.
Varmt! Alva fikk bare være med halvveis opp til Rørsethornet.

Vi er ikke på toppen når trappene tar slutt. Fortsatt gjenstår en etappe på vanlig sti langs en egg med moderat stigning. Oppe møtes vi av en varde og en fargeklatt av en postkasse, samt av en fantastisk 360-graders utsikt.

Herfra kan man gå videre til Ræstadhornet, og doble turlengden. Men gitt situasjonen med hunden, blir ikke det noe av. Uansett – Rørsethornet bød i seg selv på mer enn nok!

Flott toppvarde med utsikt rund baut.
Fremme ved den flotte varden, med 360-graders utsikt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen