Slåttdalsberget

Skuleskogen nasjonalpark, inngang Vest.
Skuleskogen nasjonalpark, inngang Vest.

Slåttdalsberget

ParkeringSkuleskogen nasjonalpark inngang Vest
NivåKrevende
Distanse16 km
Tid6 timer 30 minutter totalt, inkl. matpause
Total stigning583 meter
TipsHa hunder i bånd!

Skuleskogen nasjonalpark byr på tre mil med godt merkede vandringsleder i flott terreng. Vi dro dit dagen etter at vi gikk Gula leden og overnattet i Skeppsmalen. Parkering fant vi enkelt ved inngang Vest til nasjonalparken – der var det en stor p-plass, hvor vi også valgte overnatting etter en lang tur. Merk at det også finnes en inngang Syd og Nord. Ved inngangen var det også et supert anlegg med utedo og søppelsortering (øverste bilde), og noen hundre meter unna var det en diger platting med informasjonstavler, benker og bord.

Infotavler og rasteplass ved Skuleskogen nasjonalpark, inngang Vest.

Utsikt til Bottenhavet

Målet for dagen var Slåttdalsberget, med sin flotte utsikt over skjærgården i Bottenhavet, samt den spektakulære, trange kløften Slåttdalskrevan. En drøy tur i relativt kupert terreng, men i det store og hele på gode og godt merkede stier, og ikke så rent sjelden på treplanker. Enkelte steder var «begravet» i enorme mengder rullestein, og deler av turen ble gått i klassisk «trollskog» med digre grantrær.

Det var på denne turen vi møtte den kvinnelige uniformerte parkvakten, som var ute med sekk og spade for å gjøre ett eller annet. Akkurat i det hun dukket opp var Alva tilfeldigvis løs i lina et øyeblikk, og da vanket det litt vennlig kjeft. Men hun lot nåde gå for rett, og bøtla oss ikke.

Her møter vi uniformerte parkvakter. Uvant!
Uniformerte parkvakter er ikke vi nordmenn vant til.

Fremme på berget, med utsikten over havet, ble det «fika» i det varme, fine været. Etterpå gikk vi langs berget og ned på en annen side, og fullførte en liten runde før vi kom inn på stien som førte «raka vegen» tilbake til inngang Vest.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen