Land’s End – Sennen Cove (England)

Land’s End – Sennen Cove (England)

ParkeringLand’s End
NivåLett
Distanse2,6 km én vei
Total stigningSmåkupert
TidCa. en time én vei
TipsToaletter og servering ved start og mål

Som så ofte ellers – når vi stanser et grisgrendt sted i England eller Wales, finnes det turmuligheter. Så også rundt Land’s End i Cornwall – turist- og feriested, og det vestligste punktet på det britiske fastlandet. Vi parkerer på en av de store p-anleggene, og gjør oss fort ferdig med selve Lands End, som er en blanding av turistattraksjon og tivoli. Sjekker AllTrails.com og går for en tur bort til den lille feriebyen Sennen Cove.

Turen går langs klipper, og er lettgått og svakt kupert. Underveis passeres et par punkter man skal passe på å få med seg. Særlig de berømte vrakrestene etter RMS Mulheim i Gamper Bay. Det tyskeide lasteskipet møtte sin skjebne 22. mars 2003. Historien forteller at skipets førstestyrmann, som hadde vakt, på en eller annen måte hektet buksa fast i stolen, ramlet på gulvet og mistet bevisstheten. Da han våknet var det ikke mulig å unngå klippene. Seks polske sjøfolk ble heist opp i redningshelikopter.

Vrakrester fra RMS Mullheim i Gamper Bay.

Badeby

Vi fortsetter forbi vraket, og kommer snart frem til det gamle utkikkspunktet Mayon Cliff. Bygget i 1891, og i aktiv bruk frem til 1940-årene. Særlig under den første verdenskrig var dette et viktig rekognoseringspunkt for H.M Coastguard (kystvakt) og militære.

Turen er kort videre til Sennen Cove. Snart er vi i badebyen, som byr på diger strand, kaféer, pub, gallerier og alt som hører med til et «laid back» surfersted. Fish and chips frister, og vi spiser utendørs med litt mild vind luggende i håret, før vi returnerer til Land’s End og bybobilen.

Sennen Cove

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen