Rosaløypa

Rosaløypa
Rosaløypa

Rosaløypa

ParkeringVannverket ved Lindtjernet, 3 km fra Kirkenær.
NivåLett
Distanse6,8 km
Tid1,5 time
Total stigning94 meter
TipsLett rundtur på gode stier.

Er du på Finnskogen for å vandre, og kanskje bare vil ha en lett tur en dag, er Rosaløypa et godt forslag. Selv la vi inn turen i programmet en dag med flere gjøremål, som for eksempel å shoppe litt på Livets krydder på Kirkenær – en privatdrevet butikk eller basar eller hva en skal kalle det, med mye rart og sikkert spennende, åpenbart mest for kvinner.

Og mens vi er inne på temaet «kvinner», handler selvsagt også Rosaløypa i bunn og grunn om kvinner. Rundløypa er merket med rosa maling, skilt og band, og for hver signatur i gjesteboka i den rosa postboksen man møter underveis, sponser et antall lokale firmaer brystkreftsaken med noen kroner. Et originalt og glimrende tiltak!

Enkel tur i lettgått terreng

Turen starter ved det gamle vannverket, bare noen minutters kjøring unna Kirkenær. Her ligger også en aktivitetspark og en (visstnok) gammel speiderhytte, og det er veldig greit å få parkert her.

Her starter Rosaløypa.
Her starter den fine, lette turen.

Selve turen er lettgått, nesten uten stigning. Starten går på en smal grusvei, men snart forsvinner vi inn i skogen på gode og myke stier. Myrpartier finnes, men her er planker lagt ut, så vi er aldri i nærheten av å bli våte på bena. Selve rundløypa begynner for øvrig ikke umiddelbart, men etter cirka halvannen kilometer.

På en så kort tur var ikke rasting noe tema, men benk og bord finnes i hvert fall der postkassen henger. Åpenbart er sløyfa populær, for vi er ikke alene, men går likevel på ingen måte i flokk.

Merkingen er god, bortsett fra på ett sted der vi surret litt. I ettertid fant vi ut at det er 300 meter som ikke er merket (forbudt av skogeier), men at det der bare er å gå rett frem og ikke inn på kryssende stier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen