Torghatten (258 moh)

I 2019 hadde vi egentlig tenkt oss til utlandet, men yr.no varslet drømmevær nordover, så da endret vi planer.

Vi ville så gjerne oppleve Helgelandskysten og Steigen under blå himmel, og returnere til Lofoten, der vi tilbrakte en uke i 2018. Men underveis måtte vi selvsagt ta med oss litt tur-snadder, og overnatte på relevante plasser.

Og når vi skulle til Helgelandskysten var jo Torghatten camping utenfor Brønnøysund et naturlig sted å campe. Og er man på de trakter må en jo bare gå opp til dette berømte hullet i fjellet: Torghatten.

Dette er en kort og enkel tur. Ja, nøyer man seg med å gå opp til hullet, snakker vi om noen hundre meter og en halvtime.

Det vi absolutt anbefaler, er å gå ned den lange trappa og gjennom hullet, og ut mot skjærgården på andre siden.

Derfra fulgte vi en sti ned og tilbake til campingplassen. Dermed fikk vi en kjekk kveldstur på rundt en halvannen time. Og vi fikk betraktet “saken fra flere sider”.

Som bildene under viser, var det for øvrig godt med tumleplass på Torghatten Camping tidlig i august 2019. Vi som har hund og ikke er så glade i å campe tett på andre, hadde det som plomma i egget.

Flott kveldstur, utegrilling, litt vin og forventninger om dagene som ventet – denne ettermiddagen og kvelden var det særdeles godt å ha en bybobil som base camp.

ParkeringTorghatten camping
DistanseCa. 4 km (rundtur)
Tid1 time tretti minutter
Stigning187 meter
TipsGå gjennom hullet og rundt – en fin tur.
Translate »