Torghatten (258 moh)

Foran hullet i Torghatten.
Foran hullet i Torghatten.

Torghatten (258 moh)

ParkeringTorghatten camping
NivåLett
DistanseCa. 4 km (rundtur)
Tid1 time tretti minutter
Total stigning187 meter
TipsGå gjennom hullet og rundt – en fin tur.

Torghatten var ikke planlagt! I 2019 hadde vi nemlig tenkt oss til utlandet, men yr.no varslet drømmevær nordover, så da endret vi planer.

Vi ville så gjerne oppleve Helgelandskysten og Steigen under blå himmel, og returnere til Lofoten, der vi tilbrakte en uke i 2018. Men underveis måtte vi selvsagt ta med oss litt tur-snadder, og overnatte på relevante plasser.

Torghatten camping

Og når vi skulle til Helgelandskysten var jo Torghatten Camping utenfor Brønnøysund et naturlig sted å campe. Og er man på de trakter må en jo bare gå opp til dette berømte hullet i fjellet: Torghatten.

Dette er en kort og enkel tur. Ja, nøyer man seg med å gå opp til hullet, snakker vi om noen hundre meter og en halvtime. Det vi absolutt anbefaler, er å gå ned den lange trappa og gjennom hullet, og ut mot skjærgården på andre siden.

Her ser vi "inngangen" til fjellet.
Her er vi fremme ved hullet i fjellet.
Dette synet møter oss på andre siden av Torghatten-hullet.
Gjennom hullet, og møter dette.

Derfra fulgte vi en sti ned og tilbake til campingplassen. Dermed fikk vi en kjekk kveldstur på rundt en halvannen time. Og vi fikk betraktet «saken fra flere sider».

Som bildene under viser, var det for øvrig godt med tumleplass på Torghatten Camping tidlig i august 2019. Vi som har hund og ikke er så glade i å campe tett på andre, hadde det som plomma i egget.

Flott kveldstur, utegrilling, litt vin og forventninger om dagene som ventet – denne ettermiddagen og kvelden var det særdeles godt å ha en bybobil som base camp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen