Geite (2002 moh)

Alvas første 2000-meters topp.
Alvas første 2000-meters topp.

Geite (2002 moh)

ParkeringSlethamn – veien opp mot Leirvassbu
NivåKrevende
Distanse8,5 km
Tid6 timer og 50 minutter totalt /4 timer opp
Total stigning873 meter
TipsToppen er en ganske smal egg – helt fint å sitte der, fantastisk utsikt.

For oss betyr Geite noe spesielt! Eller Geita, som den også kalles. Ikke fordi fjellet er kjent på noen måte – tvert i mot, det er heller anonymt. Men den ble den første 2000-meter for vår portugisiske vannhund, Alva. Og det er nå noe eget med disse 377 2000- meters toppene som mange «samler» på. De er de høyeste vi har.

Start fra Slethamn

Vi fricampet på Slethamn i Leirdalen, på veien til Leirvassbu. Dette er et egnet og flott sted med bru over elva Leira. Så var det rake veien på merket sti i retning Geite.

Vi fricamper på Slethamn i Leirdalen.
Slethamn, Leirdalen.

Det gikk først jevnt oppover i et moderat stigende terreng i retning Storbrean. Vi var i tvil om vi skulle gå direkte mot breen og følge kanten videre oppover, eller om vi skulle gå brattere opp mot Rundhøe, og så videre mot Geite. Vi valgte det siste, uten å være sikre på om valget var det beste – men det var i hvert fall et greit valg! Ned igjen tok vi en litt annen rute, noe nærmere breen.

Feiring

Turen til Geite tar sin tid og er krevende nok, men samtidig enkel å gjennomføre i fint vær. Som dere ser på bildet øverst, er utsikten helt fantastisk. Hvorvidt Alva var opptatt av den betviles, men hun gledet seg stort over egen mat og noen biter av vår. Og vi gledet oss stort over at vår firbente turvenn fikk sin første 2000-meter uten problemer. Det ble ekstra god mat på to- og firbente i bybobilen den kvelden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen