Tanahorn (266 moh)

Tanahorn (266 moh)

ParkeringSkiltet p-plass på Molvikveien, 8 km vest for Berlevåg
NivåLett
Distanse3,6 km én vei
Total stigning240 meter
Tid50 minutter opp
TipsÅpent lende

Befinner man seg i fiskeværet Berlevåg i Finnmark, og har tursko/-støvler liggende i bobilen, bør man sterkt vurdere å kjøre 8-9 kilometer vestover på Molvikveien, og parkere ved skiltet som peker mot Tanahorn. Dette er en lett tur med enormt utbytte! Utsikten når man er fremme er til å miste pusten av.

Turen starter enkelt i åpent terreng og på tydelig og fin sti, og fortsetter slik, slakt oppover. Til å begynne med langs en bekk der bikkja godt kan drikke litt, men dette er en lettgått tur, og temperaturen er ikke veldig høy, så å ha med en drikkeflaske til hunden med vil være nok.

Etter et stykke kommer vi til et skilt som viser vei mot Bukkekeila, for den som vil ta seg en ekstra tur. På et annet skilt står det «#Perletur», og dette har vi sett flere steder i Finnmark. Dette er et turprosjekt i regi av Finnmark friluftsråd, og mer info om dette finner du her.

Bilde av Perletur-skilt og skilt mot Bukkekeila.

Utsikt fra Tanahorn

Vi fortsetter i et stadig mer åpent og nakent terreng; ikke spesielt «vennligsinnet» mot en som brått må på do, så tenk på det før du starter turen. Vi skimter tidlig forhøyningen – nuten – i terrenget der fremme, som er utstikkeren opp til Tanahorn-varden og utsikten. Og ikke lenge etter er vi fremme ved postkassen, som står litt på nedsiden av varden, kanskje for å stå litt mer i le for styggevær?

Bilde av postkasse på toppen.
Postkassen står litt nedenfor toppen.

Så kommer prikken over i-en. Utsikten over Barentshavet og inngangen til Tanafjorden. Det føles nesten overveldende å se bølgene klaske til strandlinjen ei kvart mil under oss. En sånn stund der man føler seg liten og stor på samme tid.

2 hendelser på “Tanahorn”

  1. Tanahorn: Postkassen står plassert der for at de som ikke tør/har lyst til å gå høyere skal få sine poeng – både trimpoeng og perleturpoeng.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen