Mugna (2159 moh) og Munken (2105 moh)

Klar for Mugna og Munken i Jotunheimen.
Klar for Mugna og Munken i Jotunheimen.

Mugna (2159 moh) og Munken (2105 moh)

ParkeringValdresflya, fricamping
NivåKrevende
DistanseCa. 20 km
Tid9,5 timer totalt
Total stigningCa. 800 meter
TipsHusk vindsekk – alltid

Toppene Mugna og Munken nådde vi 1. august 2014, med vår alkovebil som base camp på Valdresflya. På den tiden hadde jeg ingen GPS-basert klokke på armen, men Facebook forteller meg at vi i alt brukte 9,5 timer på turen. Turen går også på delvis umerket sti, så gode fjellsko og kart er et must her.

Mugna og Munken ligger tett på Kalvehøgdene, som vi nådde i 2015, også da med bobilen stående på Valdresflya. Den gangen tok vi med oss Rasletinden, etter å ha gått innover Leirungsdalen mot disse Gjendetoppene.

Siden Ninni hadde vært på Rasletinden tidligere, og været ikke var det beste, droppet vi den i 2014, og fokuserte bare på Mugna og Munken, der sistnevnte topp nærmest er å anse som en avstikker fra Mugna.

Ruskevær

Dette ble forresten en tur der vi ble overrasket av dårlig vær. På vei tilbake, etter å ha nådd nabotoppene, skyet det plutselig kraftig til, og vi ble «overfalt» av haglskurer. En påminnelse om at været til fjells kan være omskiftelig og skummelt om en ikke er forberedt.

Vi hadde med vindsekk, og ventet under det en times tid, til bygene gikk over, og vi kunne fortsette. Vi opplevde på ingen måte dette som dramatisk – som sagt bare en påminnelse om at ekstra klær og vindsekk bør være med når vi går fjellturer.

Ruskevær! Godt vi hadde med vindsekk og ekstra klær.
Ruskevær! Godt vi hadde ekstra klær og vindsekk med oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen