Håtinden (649 moh)

Fantastisk utsikt fra Håtinden.
Fantastisk utsikt fra Håtinden.

Håtinden (649 moh)

ParkeringP-lomme i Molandsvika
NivåMiddels
Distanse4 km
Tid3 timer opp
Total stigning640 meter
TipsIngen merking, følg sti og turbeskrivelser.

De mest kjente turene er ikke nødvendigvis de fineste. Håtinden er et godt eksempel på det. Som bildet under viser, er det bare en liten parkeringslomme med plass til noen få biler/bobiler der turen starter. Så det er kanskje ikke så stor «etterspørsel» etter denne tinden? Det burde det være. For vi fikk en uforglemmelig tur!

P-plassen for Håtinden er ikke stor.
P-plassen for Håtinden rommer ikke mange biler/bobiler.

Håtinden ligger på Vestvågøy i Lofoten, og selv om stien (som bildet over viser) er tydelig, blir den snart mer utydelig, og deler seg opp i smalere stier. Noen merking er det ikke, så vi navigerer etter beskrivelsen i den utmerkede turguiden til Kristin Folsland Olsen.

Med andre ord, så følger vi stien rundt 300 meter, forbi det hjerteformede (sett ovenfra) Forsdalsvatnet, og dreier så etter hvert vestover og oppover mot fjellet (sees tydelig på Relive-kartet).

Forsdalsvatnet.
Forsdalsvatnet.

Multer

Terrenget er variert, med litt bjørkeskog nederst, enkelte bratte partier oppover og litt luftig et par ganger på stiene øverst. Vi tar en litt annen vei nedover igjen, til å begynne med, nettopp fordi det er litt bratt, men faller snart inn på det gamle sporet, sånn noenlunde i hvert fall.

Underveis finner vi multer, og tar små pauser for å nyte utsikten. Den som ikke tar seg tid til slikt «slaraffenliv», bruker selvsagt kortere tid opp og ned enn vi bruker. Så det er nok fullt mulig å gå opp på et par timer, og ikke tre, som vi bruker.

Fem timer og tre kvarter etter start er vi tilbake igjen, etter en tur som nok krever noenlunde bra form om man vil til topps på Håtinden. Men man trenger jo ikke på død og liv gå helt opp. Her kan du nøye deg med en fin tur i et terreng der du neppe møter mange andre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen