Turer i Sverige

Turer i Sverige

Med svensk samboer har jo også Sverige et betydelig fokus, selv om vi i relativt liten grad har gått fotturer der. Unntaket er Glaskogen i Värmland, hvor vi har vært flere ganger.

Og i 2019 tilbrakte vi noen dager på Höga Kusten, som kanskje er Sveriges mest populære område for fotturisme, og et godt eksempel på den svenske «ordning och reda». Her er alt godt organisert, jamfør bildet under, som viser en stasjon med utedo, vann og søppelsortering. Vi møtte også uniformerte parkvakter ute i skauen.

Sverige har ikke den samme voldsomme naturen som Norge, med sine fjorder og fjell. De har ikke turistmagneter som Lofoten. Men de har selvsagt mye flott natur, og et stort og innbydende nett av turstier.

Overnatting

Ellers har Sverige et godt nett av flotte campingplasser. «Søta bror» har alltid ligget ti år foran Norge hva utvikling av campingplasser gjelder, og slik er det fortsatt.

De har også sin versjon av Allemannsretten, så vi fricamper av og til der, om enn ikke så hyppig som i Norge. Og både på øst- og vestkysten kan man dessuten finne nydelige små havnebaserte steder med bobilparkering.

Sverige har også en litt annen matkultur enn vi har. «Fika», for eksempel. Den lange kaffepausen. Og vi kjenner jo alle til falukorv, semlor og kanelboller.

Den som liker å ta gastronomiske sjanser, kan jo prøve surstrømming! Vi gjorde det. Det blir med det ene forsøket, for å si det sånn! Død og pine!

Turer

Translate »
Rull til toppen