Blomsholm, Strömstad

Nordmenn valfarter til flere steder i Sverige for å handle. Og ingen steder trekker flere nordmenn enn Strömstad. Forståelig, for det er penger å spare! Se bare hva nettstedet Smarte Penger skriver om akkurat det. For vår del har vi stanset mange ganger ved innfarten til Strömstad, der vi finner Systembolag så vel som matbutikk. Vi fyller bybobilen der, før vi fortsetter til andre mål i Bohuslän. Og det er greit tilrettelagt for at bobiler skal parkere problemfritt på baksiden av Eurocash-butikken.

Strömstad handle
Parkering for bobiler på baksiden av Eurocash.

Det tok sin tid før vi oppdaget et fint sted å strekke på bena under disse handleturene. Men på Blomsholm, cirka ti minutters kjøring fra Strömstad, er det en stor p-plass i forbindelse med en nydelig sti i historiske omgivelser. Kjør som om du skal hjem til furet værbitt, men ta rett frem i rundkjøringen som fører ut på motorveien, og følg skiltet «Fornlämningar». Snart er du der!

Og der kan man vandre blant såkalte fornminner – fortidsminner – og puste ut samtidig som man kan lære litt spennende historie. Her er blant annet «Stenskeppet» – Strömstads svar på Stonehenge, og Bohusläns største steinsirkel, mer enn førti meter lang.

«Stenskeppet» er omgitt av myter og teorier.

Steinsirkelen ligger nær p-plassen, og deretter er det bare å følge stien som er skiltet med stolper og tidvis inneholder informasjon på plakater. Selv tok vi oss god tid, og brukte cirka tre kvarter på runden. God fornøyelse!

Translate »
Skroll til toppen