Trohornet (649 moh)

Utsikt til Bøsanden og Lofotveggen fra Trohornet.
Bøsanden og Lofotveggen.
Utsikt til Bøsanden fra Trohornet.

Trohornet (649 moh)

ParkeringSkiltet p-plass ved vei.
NivåMiddels
Distanse10 km tur-retur
Tid1 time 50 minutter opp
Total stigning753 meter
TipsHa med nok vann – ingen bekker i fjellet.

Trohornet skal bli vår første topptur i øysamlingen Steigen; Lofotens mer ukjente nabo, men i likhet med den verdensberømte turistdestinasjonen også et paradis for vandrere med og uten bobil. Steigen for oss er i realiteten Engeløya. Du kan lese mer om stedet og hvor vi overnatter i beskrivelsen av turen til Prestkona.

Utsikt mot Bøsanden

Men Trohornet kommer først. Omtrent like høy som Prestkona, og en omtrent like lang tur. Og begge topper belønner vandrere med en utsikt som kan ta pusten fra en.

Leden opp er på cirka fem kilometer, og vi bruker snaue to timer til toppen, uten å stresse i vei. En sti for en stor del av hardtrampet jord er fin å gå på, og etter en periode med bjørkeskog tynnes vegetasjonen ut, og fjellturen fortsetter i åpent landskap.

Vi tøffer oss litt med å gå ut på denne tunga.
Underveis tøffer vi oss litt med å ta turen ut på denne tunga.

To andre tinder passeres på veien langs eggen som fører opp til Trohornet. Og når vi kommer frem ser vi at «av og til er 649 meter nok». Flottere blir det knapt! Og langt der nede får vi øye på Bø Camping, der vi skal stå i to netter. Og – ikke minst – vi ser den fantastiske sandstranden Bøsanden!

Bøsanden i Steigen.
Bøsanden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen