Turer i Lofoten

Uttakleiv

Turer i Lofoten

Hauklandsstranda

Mye har vært sagt og skrevet om Lofoten de senere år, ikke minst i forbindelse med toget av bobiler som ruller inn og ut av øygruppa som bergtar nordmenn og utlendinger.

«Rullestuene» er ikke alene! Hver sommer skal rundt 25 000 fastboende håndtere ti ganger så mange turister. Og de kommer for det samme! Steile fjell som stuper lukt i blågrønt hav, ofte dandert med kritthvite sandstrender. Fiskevær, rorbuer og kystkultur. Natur og uforglemmelige turer!

Selv tilbrakte vi tid der både sommeren 2018 og 2019. Vi gikk flere toppturer, og hva vi gikk av oss i kilo og gram fikk vi på plass igjen via matstasjoner som blant andre kule Trevarefabrikken (omgjort til restaurant og kafé av noen unge gründere fra Bergen) i Henningsvær og Anitas Sjømat på Sakrisøy (test Ole Brumm-burgeren med laks og skalldyr!).

Lofoten setter pris på sine gjester i bobiler. Her er det godt tilrettelagt for oss. Vi har fricampet, stått på campingplasser og på bobilplasser, for eksempel i tilknytning til rorbuer. Begge somrene var vi der i august, og hadde aldri problemer med å få plass.

Sjekk toppturene våre i Lofoten! Disse to bildebrevene fra vieveier.no gir et utfyllende inntrykk av hvor flott Lofoten også er i «lavere strøk». Se del 1 og del2.

Turer

Translate »
Rull til toppen