Stetinden (2020 moh)

Stetinden.
Stetinden

Stetinden (2020 moh)

ParkeringLeirvassbu
NivåKrevende
Distanse13 km
Total stigning450 meter
Tid 3 timer opp
TipsLitt luftig og bratt mot slutten

Mange kjenner Stetind som vårt nasjonalfjell, men det er altså et fjell i Tysfjord, ikke langt fra Lofoten. Stetinden, derimot, er et fjell i Jotunheimen. Her parkerte vi ved Leirvassbu fjellstue, og gikk et par kilometer sørover i retning Gravdalen.

Jeg (gikk denne turen alene) surra litt der jeg skulle følge en T-merket rute etter Gravdalsfonni, og gikk litt for langt før jeg snudde – men tapte neppe mer enn et kvarter på dette. Så fulgte jeg varder oppover et ganske slakt terreng mot bandet mellom Stetinden og Stehøe, opp til Sørtoppen som ligger på 1985 meters høyde.

Luftig og bratt mot slutten

Jeg støtte på noen andre vandrere før den siste stigningen. De syntes at den virket vel bratt og luftig, og hadde valgt å gi seg der. Men er du passe sprek og ikke lider av høydeskrekk er ikke den siste biten noe problem.

Jeg holdt litt mot høyre bortover ryggen mot hovedtoppen (bildet under), og fulgte en tydelig sti opp. Der ble jeg belønnet med en av de mest fantastiske utsiktene Jotunheimen byr på. Ned igjen går jeg stort sett samme vei, og det er generelt anbefalt!

Fra toppen av Stetinden, omgitt av andre mektige topper.
På toppen, omgitt av andre mektige Jotunheimen-topper.
3D-kartet til Relive fungerte ikke her; årsaken var en akutt feil i høydemåleren på min Garmin Fenix 6.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen