Om oss

Ninni, Alva og Geir klare for ny tur!
Ninni, Alva og Geir klare for ny tur!

Om oss

Undertegnede bak BobilBaseCamp.no heter Geir (Svardal), er født i Florø, vokste opp i Tromsø og Stavanger, og har vært bosatt i Oslo & omegn i hele sitt voksne liv. Utdannet sivilagronom, men endte opp som skrivende. Yrkesmessig har jeg bakgrunn som journalist for blant andre Aftenposten, Vi Menn og TV2. Jeg er også forfatter av åtte bøker. Den siste kom ut i 2018: «Camping – det gode liv langs landeveien».

I 2012 kjøpte jeg min første bobil. Året etter møtte jeg Ninni – en svensk intensivsykepleier og ihuga fotturist, opprinnelig fra Grebo nær Linköping, men bosatt i Norge siden 1995. Ninni hadde bred erfaring med vandring – Himalaya, Grønland og en drøss 2000-metere i Norge, for å nevne noe. Som erfaren mission-deltaker i krigs- og katastrofeområder hadde hun for lengst oppdaget at friluftsliv var den beste «debriefingen og psykologen» hun kunne få. På tur i skog og fjell gjenvant hun balansen! Selv hadde jeg bare vært middels interessert i turgåing, og i 2013 hadde jeg ikke vært på en eneste 2000-meter. Men jeg hadde bobil, og Ninni dro meg med til fjells. Etter en sesong med mange turer i blant annet Jotunheimen, var jeg hekta.

Etter mange år hver for oss i Oslo, ble vi 2015 samboere i Nittedal. Vi kjøpte et hus med flott eiendom på Åneby, med kort vei til Gjøvikbanen og marka. Tre minutter fra huset har vi milevis med stier på kryss og tvers, og de blir brukt så det holder! Særlig etter at vi i april 2017 hentet en to måneder gammel portugisisk vannhund i Sverige. Alva ble raskt et fullverdig medlem av familien. Hun har dessuten blitt en fantastisk turkompis, som stortrives i bybobilen såvel som til fjells og i skogen.

Geir, Selma Louise, Alva og Ninni.

Et fjerde familiemedlem er ikke like interessert i selve vandringen. Men Selma, som i dag er i begynnelsen av 20-årene, ble fort hekta på bobilturer. Hun og jeg har gjort egne turer, blant annet til Gardasjøen og Kroatia. Alkovebilen ble etter tre år skiftet ut med en delintegrert, mens vi fra 2017 har holdt oss til bybobil.

Våre bobiler…

Kontakt: geir.svardal@gmail.com

Translate »
Skroll til toppen