Øyfjellet (818 moh)

En fantastisk utsikt over Mosjøen! Det er hovedpremien for den som går opp til Øyfjellvarden på Stortuva, som toppen av Øyfjellet kalles.

I dag kan man gå nesten helt opp via Helgelandstrappene. Eller man kan gå på “gamlemåten”, slik vi gjorde en dag i 2018, etter å ha kjørt over Øybrua og et par kilometer til Øydalen, og så fulgt anvisning til en parkeringplass.

Turen kom i stand impulsivt, fordi været var for fint til å kjøre bybobil da vi våknet etter en natt på Mosjøen Camping.

Mange av turene våre skjer på den måten. Nesten uansett hvor en befinner seg i landet vårt, er det en fin tur å gå i nærheten!

Selve ruta var av en eller annen grunn tung, i hvert fall for undertegnede. Det handlet nok mer om enn dårlig dag enn om at stien oppover er spesielt krevende. Men det er relativt sterk stigning i perioder, spesielt etter at man starter på selve fjellet.

Men først gikk vi rundt tre kilometer på traktorvei, til Saugjeterhytta. Så fortsatte vi nordover, oppover fjellet, på T-merket og vardet sti. Underveis kunne vi glede oss over fin utsikt, som for eksempel til De syv søstre.

Og til slutt kunne vi fastslå hvordan Mosjøen ser ut i fugleperspektiv.

ParkeringP-plass Øydalen
Distanse8 km opp
Tid2 timer 20 minutter
Stigning800 meter
TipsI dag kan du gå opp Helgelandstrappene mot toppen av Øyfjellet.
Translate »