Bohuslän

Bohuslän

Verdt et besøk fordi…Bohuslän byr på «öppna landskap», sjarmerende havnebyer og mange spennende øyer. Regionen har svært mange campingplasser og bobilplasser.
Nettstedvastsverige.com/bohuslan

Bohuslän! For mange norske bobilbrukere er regionen synonym med steder som Strömstad og Grebbestad. Og joda; vi har da loggført mang en visitt der vi har stanset på bobilparkeringen bak Eurocash-butikken, handlet mat og ruslet bort til Systembolaget. Vil du kombinere besøket i Strömstad med en lett og fin tur på godt under en time, kan vi anbefale denne leden på Blomsholm, bare rundt ti minutters kjøring fra Eurocash. Vi overnattet flere ganger på Daftö og andre campingplasser i området da jentungen var unge, og Grebbestad har vi selvsagt også besøkt, samt Fjällbacka, Kungshamn og Fiskebäckskill.

Fiskebäckskill
Fiskebäckskill

Bohuslän er Sveriges vestligste region, var en del av Norge og Oslo bispedømme i 600 år (1050-1658), og har fått sitt navn etter den norske middelalderborgen Båhus festning. På norsk het området «Båhuslen». På den tiden norske konger rådde grunnen der, var det Danmark som hersket sør for Bohuslän. Så Norge og Danmark hadde felles grense i dagens Sverige! I eldre svenske dialektbøker ble bohuslänske dialketer regnet som norske. Den dag i dag finnes det mange fornorskede ord der. Eksempler er (standard svensk/bohuslänsk) «hungrig/solten», «tjata/masa», «hemsk/färt» og «ficka/lomme».


Videoen ble laget ved hjelp av et animert reisekart fra Pictramap – www.pictramap.com.

Øyer verdt et besøk

2 hendelser på “Bohuslän”

  1. Vi er nye campere men gamle båtfolk i Bohuslän. Vi ser to ting. Med båt er det mulig å ligge ute i skjæra uten å måtte betale for overnatting. Med bobil/camper er det tilsvarende ikke mulig. Vi ser skilt der vi vil få politiet på fanget om vi ikke overnatter på relativt dyre campingplasser. De stedene som var av det rimelige slaget var plasser preget av anleggsvirksomhet og utrivsel. Drar gjerne til Bohuslän med båt, men med bil blir det på gjennomreise. Bohusläns indre landskap derimot var av et annet slag.

    1. Hei; har aldri opplevd Bohuslän med båt, men synes det er uproblematisk å reise langs kysten med bybobil. Og det er kysten vi liker klart best av Bohuslän – så der har vi forskjellige erfaringer og oppfatninger. De store campingplassene skygger vi primært unna (lå noen ganger på Daftö mens datteren var barn), men vi finner lett greie bobilplasser. Ved de klassiske turiststedene, som i høysesongene har et enormt trykk med besøkende i båt og bobil, er det nok regulert så det holder, også for å gjøre fricamping vanskelig. Det finnes ellers en privat Fb-gruppe som tipser om fricamping i Bohuslän.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen