Lofoten

Uttakleiv

Lofoten

Hauklandsstranda

Mye har vært sagt og skrevet om Lofoten de senere år, ikke minst i forbindelse med toget av bobiler som ruller inn og ut av øygruppa som bergtar nordmenn og utlendinger.

«Rullestuene» er ikke alene! Hver sommer skal rundt 25 000 fastboende håndtere ti ganger så mange turister. Og de kommer for det samme! Steile fjell som stuper lukt i blågrønt hav, ofte dandert med kritthvite sandstrender. Fiskevær, rorbuer og kystkultur. Natur og uforglemmelige turer!

Selv tilbrakte vi tid der både sommeren 2018 og 2019. Vi gikk flere toppturer, og hva vi gikk av oss i kilo og gram fikk vi på plass igjen via matstasjoner som blant andre kule Trevarefabrikken (omgjort til restaurant og kafé av noen unge gründere fra Bergen) i Henningsvær og Anitas Sjømat på Sakrisøy (test Ole Brumm-burgeren med laks og skalldyr!).

Lofoten setter pris på sine gjester i bobiler. Her er det godt tilrettelagt for oss. Vi har fricampet, stått på campingplasser og på bobilplasser, for eksempel i tilknytning til rorbuer. Begge somrene var vi der i august, og hadde aldri problemer med å få plass.

Sjekk toppturene våre i Lofoten! Disse to bildebrevene fra vieveier.no gir et utfyllende inntrykk av hvor flott Lofoten også er i «lavere strøk». Se del 1 og del2.

Himmeltinden

Nesten en kilometer høy er Himmeltinden i Lofoten. Turen opp er bratt og går på fin sti. Og der oppe venter det et «wow»!

Uttakleiv – Haukland

Ganske lang, men lett rundtur i lavlandet i Lofoten.

Helvetestinden

Ta skyssbåten fra Reine til Vindstad, og gå opp på eggen som gir deg en utrolig utsikt over Bunesstranda.

Reinebringen

Parker ved havna i Reine og gå opp en mengde sherpa-bygde trapper – der venter en eventyrlig utsikt, særlig hvis himmelen er blå.

Håtinden

Denne turen ble uforglemmelig. Et godt eksempel på at mindre kjente ruter kan levere på ypperste nivå.

Stortinden

«For et land», står det på plaketten på varden – signert dronning Sonja. For en tur og for en utsikt, kan vi legge til.

Stornappstinden

Parker på p-plass ved Nappskardet i Lofoten, og ta en bratt og flott halvdagstur opp til den store oversikten.

Translate »
Rull til toppen