Cruz de Tejeda – Artenara

, ,
Den nydelige småbyen Artenara.

Cruz de Tejeda – Artenara

Cruz de Tejeda.
ParkeringP-plass Cruz de Tejeda
NivåKrevende
Distanse16-17 km tur-retur
Tid2 timer ett kvarter én vei.
StigningTur 200 meter, retur 480 meter
TipsIkke ta med mat – spis lunsj i Artenara.

Cruz de Tejeda – Artenara er rundt åtte kilometer hver vei, og vi har tatt den to ganger – i 2013 og i 2016. En favoritt!

I 2013 bodde vi på hotell Parador de Cruz de Tejeda, så da startet vi turen direkte. 2016 kjørte vi leiebilen til samme område, og gikk turen.

Cruz de Tejeda er for øvrig et knutepunkt for vandring på Gran Canaria, og det forklarer kanskje den digre parkeringsplassen som ligger der.

Særegen landsby

Og det er ikke bare vandringen langs fjellryggen, med storslått utsikt i periodene der en dukker ut av skogen, som gjør dette til en spesiell opplevelse. Målet – Artenara – er Gran Canarias høyest beliggende landsby (1270 moh), stappfull av sjarm og historie.

Artenara.

Den klamrer seg til fjellsiden, velsignet av en diger Kristus-statue som åpner sine armer mot et overveldende og forrevent landskap, med landemerker som for eksempel Roque Nublo.

Her finnes det et par fine steder å spise før tilbaketuren. Restaurante Mirador La Cilla er en utgravd diger hule, og i tillegg også et flott utkikkspunkt. Flott er det også å spise på Bar Restaurante La Esquina midt i landsbyen.

Huleboere

Selve turen byr ikke på store fysiske utfordringer. Den går på grusvei, kjerrevei og hardtrampet sti, og følger dalen Barranco Grande, delvis i pinjeskog og delvis i åpent landskap – noen ganger bare metere fra stup, og med grandios utsikt.

Underveis stanser vi ved de gamle huleboler-grottene Cuevas del Caballero, og nyter den samme fantastiske panoramautsikten.

Fra Cruz de Tejeda til Artenara går det ellers mest nedover, slik at det nødvendigvis blir flest høydemeter tilbake igjen. Slitne ben har alltids muligheten til å returnere med drosje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Scroll to Top